Tην τρίτη του φετινή νίκη στους πρώτους τέσσερις αγώνες πήρε στο Ράλι Κορσικής ο Σεμπαστιάν Οζιέ.

Rally Κορσικής: «Aτσαλάκωτη» νίκη για Οζιέ

2.725 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2018)

Εκμεταλλευόμενος την μεγάλη διαφορά που πήρε την Παρασκευή και το Σάββατο, ο Oζιέ κατάφερε να παραμείνει πρώτος και μετά το τέλος της σημερινής τρίτης και τελευταίας μέρας. Δείτε την υπόλοιπη κατάταξη.

Tην τρίτη του φετινή νίκη στους πρώτους τέσσερις αγώνες πήρε στο Ράλι Κορσικής ο Σεμπαστιάν Οζιέ επικρατώντας άνετα των αντιπάλων του. Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε να διατηρήσει την μεγάλη διαφορά που είχε πάρει από τις προηγούμενες δύο μέρες του αγώνα οδηγώντας γρήγορα και προσεχτικά,  βάζοντας παράλληλα τις βάσεις για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου. Μάλιστα, στοιχείο που φανερώνει πόσο καλά έχει ξεκινήσει ο οδηγός από την Γαλλία είναι ότι, αν και πέρυσι πήρε τον τίτλο έχοντας μόνο δύο νίκες, φέτος έχει ήδη τρεις μετά το πέρας τεσσάρων αγώνων.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Tανάκ, ο οποίος αν και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με την απόδοση του Υaris κινήθηκε με πολύ γρήγορο ρυθμό και κλείδωσε εύκολα την θέση από τον Nεβίλ που τον ακολουθούσε. Από την πλευρά του ο Βέλγος οδηγός, περίμενε από τον αγώνα στην Κορσική κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση, όμως κάποια προβλήματα στον τροχό του i20 δεν του επέτρεψαν να ανταγωνιστεί τον Tανάκ.
 
Aκόμα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισε ο Lappi καθώς αναγκάστηκε να αλλάξει ελαστικό μέσα στην ειδική με αποτέλεσμα να τον περάσουν τόσο ο Σόρντο όσο και οι Έβανς και Μίκελνσεν. O Φινλανδός πάντως κατάφερε να πάρει την 6η θέση από τον Δανό κάνοντας εξαιρετικό χρόνο στο Power Stage. O Mίκελσεν τέλος εμφανίστηκε απογοητεύμενος τόσο με την δική του απόδοση όσο και με το αυτοκίνητο του που παρουσίαζε προβλήματα υποστροφής σε όλη την διάρκεια του τριημέρου.

 Ο Mικ προσπάθησε να σώσει ό,τι μπορούσε μετά την έξοδο που είχε χθες λόγω λάθους του συνοδηγού του Πολ Ναγλ κα τελικά πλασαρίστηκε 9ος ενώ ο Σεμπάστιεν Λεμπ, αν και τέθηκε από την Παρασκευή εκτός μάχη απέδειξε το ταλέντο του κάνοντας χρόνους αντίστοιχους με τα πρωτοπόρα πληρώματα.

Για τον πέμπτο αγώνα το WRC θα ταξιδέψει στην Αργεντινή και στις χωμάτινες επιφάνειες. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 26-29 Απριλίου.
POS DRIVER TEAM CAR GAP
1 Sebastien Ogier, J.Ingrassia M-Sport Ford WRT Ford 3h26m52.7s
2 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 36.1s
3 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 1m07.5s
4 Dani Sordo, C.del Barrio Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 2m02.6s
5 Elfyn Evans, P.Mills M-Sport Ford WRT Ford 2m06.1s
6 Esapekka Lappi, J.Ferm Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 2m33.5s
7 Andreas Mikkelsen, A.Jager Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 2m43.4s
8 Jan Kopecky, P.Dresler Skoda Motorsport II Skoda 10m34.8s
9 Kris Meeke, P.Nagle Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 10m40.5s
10 Yoann Bonato, B.Boulloud   Citroen 12m26.0s

Mercedes
test center