Οι αγωνοδίκες που εξέτασαν το γεγονός μετά τον αγώνα έκριναν το συμβάν σαν αγωνιστικό και δεν τιμώρησαν κανέναν από τους τρεις πιλότους.

«Όποιος κατηγορεί τον Μax θέλει οφθαλμίατρο»

3.786 Επισκέψεις στο άρθρο (18/9/2017)

Σε δηλώσεις του, ο Christian Horner, ξεκαθάρισε ότι καμία ευθύνη δεν θα πρέπει να αποδωθεί στον Verstappen για το συμβάν στην εκκίνηση του αγώνα στην Σιγκαπούρη.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner υπεραμύνθηκε του οδηγού του Μax Verstappen, μετά τις κατηγορίες από το στρατόπεδο της Ferrari που τον κατηγόρησε ότι έπεσε πάνω στους δύο οδηγούς της που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν.

Ο ίδιος ο Horner δήλωσε: « Πώς για τον θεό μπορείς να καταλάβεις κάτι τέτοιο βλέποντας το videο; Στην πραγματικότητα, μπορείς να δεις το Vettel να πηγαίνει επιθετικά προς τα αριστερά του, τον Κimi να έρχεται προς τα δεξιά και ο Max δεν γίνεται να εξαφανιστεί. Κράτησε την γραμμή του και ήταν πολύ άτυχες για αυτόν να εγκαταλείψει. Βλέπεις τον Vettel να κλίνει προς τα αριστερά. Δεν γίνεται να εξαφανιστείς. Είναι αγώνας, έχει τρία μονοθέσια να πηγαίνουν προς μια στροφή. Ο Max δεν γινόταν να εξαφανιστεί.»

Ο Horner τονίζει ότι ο Vettel κινήθηκε προς τον Verstappen γιατί δεν κατάλαβα ότι ο teammate του είχε ξεκινήσει πολύ γρήγορα και βρισκόταν στο πλάι της Red Bull.
 
Τα ακριβή του λόγια ήταν: «Πιστεύω ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν είδε τον Kimi. Ήταν επιθετικός με τον Verstappen, ο Kimi έκανε το ίδιο από την άλλη πλευρά και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδατε. Πιστεύω ότι όποιος προσπαθεί να αποδώσει την ευθύνη στον Μax πρέπει να εξετάσει τα μάτια του. Δεν έχει καμιά ευθύνη»

Σύμφωνα με τον Horner, ο Verstappen μετά το συμβάν του είπε:« Kράτησα την γραμμή γιατί είδα τι πήγε να γίνει αλλά ήρθαν πολύ γρήγορα και από τις δύο μεριές»

Οι αγωνοδίκες που εξέτασαν το γεγονός μετά τον αγώνα έκριναν το συμβάν σαν αγωνιστικό και δεν τιμώρησαν κανέναν από τους τρεις πιλότους.
 

FORD E-TRANSIT
citroen