• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τα δύο μοντέλα ξεχωρίζουν κυρίως μέσω της ευχαρίστησης στην οδήγηση που προσφέρουν. 

To εσωτερικό του Honda HR-V επιδεικνύει πιο όμορφο σχεδιαστικά διάκοσμο.

To Honda HR-V βρίσκει τη χρυσή τομή μεταξύ άνεσης και δυναμικών χαρακτηριστικών καλύτερα από το Ateca.

Πιο λιτό εμφανισιακά το εσωτερικό του Ateca.

Το SEAT Ateca κερδίζει σε οδηγική αίσθηση και ελαφρώς και σε αποτελεσματικότητα μέσω της πιο σφιχτής ρύθμισης της ανάρτησής του.

SEAT Ateca VS Honda HR-V

Διαβάστηκε από 4638 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/5/2019
 

Τα Honda HR-V και SEAT Ateca μάχονται στην μικρομεσαία crossover κατηγορία προσεγγίζοντας το κοινό αυτής μέσω εντελώς διαφορετικού χαρακτήρα. Ποιο θα επικρατήσει στη μεταξύ τους κόντρα;

Τα δύο μοντέλα του συγκριτικού αποτελούν δύο αντίστοιχα εναλλακτικές προτάσεις στην πολυπληθή αγορά της crossover μικρομεσαίας κατηγορίας και το καθένα προσπαθεί με τον τρόπο του να κερδίσει το ενδιαφέρον των αγοραστών αυτής. Η μεταξύ τους μάχη πάντως έχει αρκετό ενδιαφέρον και αυτό γιατί και τα δύο πρεσβεύουν κάτι το διαφορετικό και βάζουν το δικό τους χρώμα στην πολυπληθή αυτή κατηγορία κυρίως μέσω της ευχαρίστησης στην οδήγηση που προσφέρουν. 

Το HR-V είναι το πιο μικρό σε διαστάσεις μοντέλο της κατηγορίας (με μήκος 4.294 χλστ.) και αυτό του χαρίζει πόντους στο κομμάτι της εμφάνισης (πιο κόμπακτ και ξεχωριστό), ενώ αντίθετα δεν του στερεί σε πρακτικότητα, με την Honda να έχει κάνει και σε αυτό το μοντέλο τα μαγικά της. Από την άλλη το SEAT Ateca έρχεται με όπλα του την δελεαστική τιμή και  τους άφθονους χώρους του, ενώ και εκείνο είναι ενδιαφέρον αισθητικά με τις έντονες ακμές αμαξώματος να εκφράζουν τη δυναμική του. 

Κινητήρες-Κιβώτια: Εύκολη επικράτηση του TSI 
Στο πεδίο των κινητήρων υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους, αφού η SEAT διαθέτει τη βασική έκδοση του Ateca με υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 1,0 λτ. ενώ η Honda επιμένει ατμοσφαιρικά στο HR-V, εφοδιάζοντάς το με 1,5 λτ. ατμοσφαιρικό κινητήρα. Παρά τα περισσότερα κυβικά του, τον έναν επιπλέον κύλινδρο, το χαμηλότερο βάρος του και την μεγαλύτερη απόδοσή του (130 στο HR-V έναντι 116 ίππων στο Ateca), το μοτέρ που διακρίνεται τόσο σε επιδόσεις όσο και σε κατανάλωση είναι αυτό του Ateca, με το HR-V να προσφέρει ωστόσο πιο πολιτισμένη λειτουργία.

Εσωτερικό: Πιο ενδιαφέρον του HR-V, καλύτεροι χώροι στο Ateca 
To εσωτερικό του Honda HR-V επιδεικνύει πιο όμορφο σχεδιαστικά διάκοσμο από τη βασική του έκδοση, έναντι του πιο λιτού εμφανισιακά εσωτερικού του Ateca. Η ποιότητα κατασκευής και στα δύο βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα με ανάλογη προσοχή στη συναρμολόγηση και στο φινίρισμα, ενώ για πιο high tech στοιχεία (με μεγαλύτερες οθόνες αφής στο ταμπλό και ψηφιακό πίνακα οργάνων), πρέπει να επιλέξει κανείς τις πιο πλούσιες εκδόσεις τους. Στο πεδίο των χώρων και παρά τις αναλογικά με τις διαστάσεις του πολύ καλές μετρήσεις στο HR-V, το στέμμα του πιο ευρύχωρου πάει εύκολα στο Αteca. Το HR-V έχει να αντιπαραθέσει όμως μεγαλύτερες δόσεις πρακτικότητας με συρόμενα πίσω καθίσματα και θέσεις για αντικείμενα. 

Οδική συμπεριφορά: Κερδίζει στα σημεία το Ateca 
Και τα δύο αυτοκίνητα του συγκριτικού αποτελούν προτάσεις με έντονα οδικά χαρακτηριστικά για τα δεδομένα της κατηγορίας και αποδεικνύονται έτσι ιδιαίτερα ευχάριστα. Το Honda HR-V απλώς «προστατεύει» περισσότερο την άνεση των επιβατών και την ποιότητα κύλισης μέσα στο όλο πακέτο, ενώ το SEAT Ateca όντας ελαφρώς πιο σφιχτό κερδίζει ελαφρώς στον τομέα της αίσθησης. Σε κάθε περίπτωση και πέραν της δυνατότητάς  τους να κινηθούν άνετα, παρουσιάζουν και πιο «επιθετικά» χαρακτηριστικά από τα περισσότερα μοντέλα της κατηγορίας στη σβέλτη οδήγηση. Έτσι, αποπνέουν μια ιδιαίτερη αίσθηση ασφάλειας με το σίγουρο πάτημά τους και τις περιορισμένες κλίσεις του αμαξώματός τους σε δρόμο με στροφές.

Η άποψή μας
Ο ελαφρώς πιο πλούσιος εξοπλισμός του HR-V σε αυτή την έκδοση, δε δικαιολογεί την συγκριτικά υψηλότερη τιμή του από το Ateca, με αυτή να παραμένει το βασικότερο πλεονέκτημά του ισπανικού μοντέλου γενικότερα για την κατηγορία. Παράλληλα με την καλύτερη εικόνα του στο κομμάτι των χώρων και των επιδόσεων, το Ateca κερδίζει τη μεταξύ τους μάχη.

Tα πιο γρήγορα μικρομεσαία στα 19.000 ευρώ

Δοκιμή: Υβριδικό Hyundai Tucson

Αποκλειστικό: Νέο VW Tiguan

Αλκοόλ & οδήγηση: Μπορείς να οδηγήσεις την επόμενη μέρα;

Η κίνηση στους δρόμους

Γιατί το τρέχον Captur αξίζει προσοχής;

Citroen C3 Aircross vs Peugeot 2008 vs Renault Captur

Δοκιμή: Νέο Mazda 2

Αποκλειστικό: Νέο Audi eQ3

Πέθανε η «κούρσα» ή πέθανε μόνο η φθηνή «κούρσα»;

Είναι το πρώτο ΤΤ έτοιμο να γίνει κλασσικό;

Αυτόματο vs Μηχανικό κιβώτιο

Diesel ή βενζίνη;

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

RENAULT: Ανακάλυψε δροσιστικές, καλοκαιρινές προσφορές!

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές Peugeot για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Αυγούστου

περισσότερα »