«Σκούπα» της Τροχαίας στον Κηφισό για τους «εξυπνάκηδες» της ΛΕΑ
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

«Σκούπα» της Τροχαίας στον Κηφισό για τους «εξυπνάκηδες» της ΛΕΑ

21.419 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2022)

Δεκάδες οδηγοί που προσπερνούσαν από την ΛΕΑ στην άνοδο του Κηφισού έχουν μείνει χωρίς πινακίδες και δίπλωμα, μετά από τους ελέγχους που έκανε η Τροχαία στο ύψος της Φιλαδέλφειας.

Έπεσαν βροχή τα πρόστιμα!

Τις πινακίδες τους και τις άδειες οδήγησης τους έχασαν δεκάδες οδηγοί σήμερα το πρωί στην άνοδο του Κηφισού στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας καθώς εκεί βρισκόντουσαν αστυνομικοί της Τροχαίας που σταματούσαν όσους οδηγούς το «έπαιζαν» έξυπνοι και προσπερνούσαν από τη ΛΕΑ.

Ήταν τόσοι οι οδηγοί που κλήθηκαν από την Τροχαία να σταματήσουν στην άνοδο του Κηφισού που η κίνηση των οχημάτων έγινε ακόμη πιο δύσκολη.  Χαρακτηριστικό είναι πως «δεν κουνιέται φύλλο» στην άνοδο του Κηφισού από την Πέτρου Ράλλη μέχρι την Φιλαδέλφεια, στο σημείο που γινόντουσαν οι έλεγχοι για τη ΛΕΑ.

Πρέπει να σημειώσουμε πως τεράστιο πρόβλημα με την κίνηση των οχημάτων παρατηρείται και στην κάθοδο προς Αθήνα από τη Μεταμόρφωση μέχρι το Αιγάλεω.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα πρόστιμα για όσους κινούνται στη ΛΕΑ

Όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, οι οδηγοί που χρησιμοποιούν με οποιονδήποτε τρόπο την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, έστω και για ελάχιστο χρόνο, όπως για παράδειγμα να προσπεράσουν προπορευόμενα οχήματα, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες, καθώς και με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ. Μάλιστα, σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιούν τη ΛΕΑ

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), η οδήγηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης απαγορεύεται σε όλα τα οχήματα, εκτός από αυτά που χρησιμοποιούνται σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική,Τροχαία, ειδικά οχήματα οδικής ασφάλειας και συντήρησης των αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας). Η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση που το αυτοκίνητό έχει πάθει βλάβη, σε έκτακτη ανάγκη (αδιαθεσία κτλ.) και αν ζητηθεί από την Τροχαία.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
vw