Ο Κubica θα συμμετάσχει στις ελεύθερες δοκιμές του τελευταίου αγώνα της F1.

Στην Williams o Κubica

1.756 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2018)

Πίσω από τιμόνι της Williams θα βρίσκεται ο Robert Kubica τη νέα χρονιά μετά πολλά χρόνια απουσίας και προσπαθειών. Διαβάστε τι δήλωσαν οι εμπλεκόμενοι.

O Robert Kubica θα είναι ο οδηγός που θα πλαισιώσει τον νεαρό George Russell την επόμενη χρονιά στην Williams σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ομάδας. Αυτό σημαίνει πως ο Πολωνός θα πάρει θέση οδηγού στην F1 μετά από 8 χρόνια, παρά το πρόβλημα που έχει στο ένα του χέρι, αποτέλεσμα ενός σοβαρού ατυχήματος σε αγώνα ράλι.

Ο Robert Κubica δήλωσε για την συμφωνία του με την Williams: «Eυχαριστώ όσους με βοήθησαν τα τελευταία χρόνια. Η επιστροφή μου στην F1 ήταν για πολλούς αδύνατη αλλά πλέον είμαι σε θέση να πω ότι θα γυρίσω στα grid το 2019. Και εγώ και ο George Russell θα κάνουμε τα πάντα να φέρουμε την ομάδα σε ψηλότερη θέση. Θέλω να ευχαριστήσω τον Sir Frank και την Claire για αυτή την ευκαιρία.»
 
Aπό την πλευρά της η Claire Williams σημείωσε: «O Κubica δείχνει μεγάλη αποφασιστικότητα, αντιπροσωπεύει το μαχητικό πνεύμα της Williams. Moυ αρέσει που έχουμε έναν συνδυασμό νιάτων και εμπειρίας για το 2019.» Όσον αφορά τους Stroll και Sirotkin που δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα, η επικεφαλής της ομάδας ευχήθηκε τα καλύτερα: «Θέλω να ευχαριστήσω για την δουλειά τους σε μια απαιτητική σεζόν. Τους εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον».

Ο Κubica θα συμμετάσχει στις ελεύθερες δοκιμές του τελευταίου αγώνα της F1 αλλά στα τεστ για τη νέα χρονιά που θα γίνουν στην Υas Marina.
 

Toyota
test center