Στην παραγωγή το Volkswagen ID.5
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στην παραγωγή το Volkswagen ID.5

3.011 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2022)

Την έναρξη της παραγωγής των ID.5 και ID.5 GTX ανακοίνωσε επίσημα η Volkswagen, η οποία ξεκίνησε στο εργοστάσιο της πόλης Zwickau.

Ξεκίνησε την πορεία του το νέο ηλεκτρικό SUV

Στο τέλος του 2021 η Volkswagen είχε αποκαλύψει τα ID.5 και ID.5 GTX, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, που είναι άλλωστε και ο μακροπρόθεσμος στόχος. Σήμερα η γερμανική φίρμα ανακοινώσε την έναρξη της παραγωγής του νέου της αμιγώς ηλεκτρικού SUV που έρχεται να προστεθεί δίπλα στα ID.3 και ID.4.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έξι ηλεκτρικά μοντέλα στο Zwickau

Παράλληλα η εν λόγω ανακοίνωση συμπίπτει και με την ολοκλήρωση της μετατροπής του εργοστασίου της Volkswagen στο Zwickau σε μια αποκλειστική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Όπως σημειώνει η VW, η μακροχρόνια εγκατάσταση στη δυτική Σαξονία είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση οποιουδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτου μεγάλου όγκου παγκοσμίως που μεταπήδησε όλη την παραγωγή από οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρικά οχήματα.  Έξι μοντέλα από τις μάρκες Volkswagen, Audi και CUPRA θα κατασκευάζονται τώρα στο Zwickau με βάση τη πλατφόρμα ΜΕΒ. Παράλληλα τα εργοστάσια στο Emden (ID.4), στο Ανόβερο (ID. Buzz) και στο Chattanooga (ΗΠΑ, ID.4) θα προστεθούν φέτος στο δίκτυο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Η μάρκα Volkswagen έχει θέσει τα θεμέλια για την κατασκευή 1,2 εκατομμυρίων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στις εγκαταστάσεις της στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα το 2022 με βάση το MEB.

Τρεις εκδόσεις έως 299 ίππους

Επιστρέφοντας στο ID.5 όπως προαναφέραμε συνοδεύεται από μία ισχυρή έκδοση GTX. Το ID.5 GTX εξοπλίζεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ για να επιτυγχάνεται τετρακίνηση και έχει συνδυαστική ισχύ που μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 299 ίππους. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 6,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 180 χλμ./ώρα. Όσον αφορά τις λιγότερο ισχυρές εκδόσεις, η γκάμα περιλαμβάνει το ID.5 Pro με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα που προσφέρει  174 ίππους και 310 Nm ροπής, ενώ η ίδια διάταξη στο ID.5 Pro Performance προσφέρει 204 άλογα και ίδια ροπή. Το 0-100 χλμ./ώρα για τα δυο μοντέλα γίνεται σε 10,4 και 8,4 δευτερόλεπτα αντίστοιχα και η τελική ταχύτητα και για τα δύο φτάνει τα 160 χλμ./ώρα. Συνέχεια του άρθρου >>>
PEUGEOT NEW EVANS
4green