Η teaser εικόνα της Porsche.

Πλησιάζει επικίνδυνα η νέα Porsche 911 GT3;

1.674 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2021)

Η Porsche δημοσίευσε μία εικόνα teaser, μέσω της οποίας προανήγγειλε μια νέα προσθήκη στη σύνθεση της 911 GT, που θα κάνει το ντεμπούτο της σε λίγες ημέρες. Είναι η 911 GT3;


Η εταιρεία διατηρεί τις λεπτομέρειες ως επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο ξεκαθαρίζει πως το νεότερο μέλος στη γκάμα της θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που θα καλυφθεί ζωντανά μέσω live streaming και οικοδεσπότες τον αντιπρόεδρο του τμήματος GT και τον πρώην οδηγό αγώνων Jοrg Bergmeister.
 
Το teaser δεν μαρτυρά πολλά από τα στοιχεία που θα έχει το μοντέλο που περιμένουμε, όμως θέλει να μας προϊδεάσει για τη μεγάλη αεροτομή που θα φέρει στο πίσω μέρος. Αν και δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά το επερχόμενο αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι η νέα 911 GT3. Θυμίζουμε άλλωστε πως τον περασμένο Δεκέμβριο η γερμανική φίρμα παρουσίασε την 911 GT3 Cup, ενώ ένα μήνα νωρίτερα είχε αφήσει να εννοηθεί πως δεν αργεί και το ντεμπούτο της 911 GT3.
 
Αν ισχύσει και στην πράξη κάτι τέτοιο, δεν αναμένεται η 911 GT3 να φέρει μεγάλες εκπλήξεις, καθώς το μοντέλο το έχουμε δει πολλές φορές χωρίς καμουφλάζ να πραγματοποιεί δοκιμές. Είναι γνωστό πως η επερχόμενη 911 GT3 θα εξοπλίζεται από επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, μεγάλο διαχύτη στο πίσω μέρος, ένα ζευγάρι αεραγωγών στο καπό και τη μεγάλη αεροτομή, όπως ακριβώς αυτή που βλέπουμε στην εικόνα teaser.
 
Αναφορικά με το μοτέρ, το πιθανότερο είναι να δούμε μία ενημερωμένη έκδοση του ατμοσφαιρικού 6κύλινδρου κινητήρα 4,0 λίτρων, όντας εξοπλισμένος με φίλτρο σωματιδίων που θα βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών και θεωρείται ότι θα προσφέρει περισσότερους από 500 ίππους. Το μοτέρ θα συνδυάζεται είτε με 6τάχυτο αυτόματο χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ διαθέσιμο θα είναι και ένα αυτόματο PDK κιβώτιο επτά ταχυτήτων.

MERCEDES NEW RANGE
citroen