Παλικαρίσια ανατροπή ο Neuville!

Στο νήμα ο Neuville!

2.172 Επισκέψεις στο άρθρο (10/6/2018)

Σε έναν αγώνα που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, ο Νeuville με Hyundai κατάφερε τελικά να επικρατήσει του Ogier για μόνο 0,7 δευτερόλεπτα. Δείτε την κατάταξη.

Ο οδηγός της Hyundai Thierry Neuville κατάφερε και βγήκε νικητής απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο για το πρωτάθλημα Sebastien Ogier, μετά την επικράτηση του στο Power Stage στις λεπτομέρειες.

Ο Ogier ήταν πρώτος όλο το Σάββατο, αλλά πιεζόταν συνεχώς από τον Neuville, με την διαφορά μεταξύ τους να παραμένει κάτω από 10 δευτερόλεπτα όλο το χθεσινό απόγευμα. Σήμερα, ο Βέλγος τερμάτισε πρώτος στις τρεις πρώτες ειδικές, ωστόσο ο Ogier βρισκόταν πίσω του σε απόσταση αναπνοής διατηρώντας ένα ισχνό προβάδισμα 8 δεκάτων μπαίνοντας στο Power Stage. Eκεί, για άλλη μια φορά ο Neuville επικράτησε παρά την μεγάλη προσπάθεια του Ogier.
 
Πίσω τους βρέθηκε εύκολα ο Εsapekka Lappi, αφού ο teammate του στην Τοyota Latvala αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα με το αυτοκίνητο του χθες κατά την επιστροφή στο γκαράζ. Αυτό είναι το πρώτο podium του Lappi για το 2018.

Ο Hayden Paddon με Hyundai τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο τρίτο μόλις ράλι για αυτόν φέτος, επικρατώντας τελικά του Mads Ostberg κατά 15,7 δευτερόλεπτα και αφήνοντας τον Νορβηγό στην 5η θέση. Ο άλλος οδηγός της Citroen Craig Breen τερμάτισε έκτος, ενώ ο Latvala, ο οποίος έπεσε στην όγδοη θέση λόγω ποινής 10 λεπτών, κατάφερε να ανέβει μέχρι και την 7η θέση. Ο συμπατριώτης του Ott Tanak τερμάτισε στην όγδοη θέση, ακολουθούμενος από τον Τσέχο άσο Jan Kopecky, νικητή της κατηγορίας WRC2, και τον Teemu Suninen.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 26-29 Ιουλίου στην Φινλανδία.
POS DRIVER TEAM CAR GAP
1 Thierry Neuville, N.Gilsoul Hyundai Motorsport Hyundai 3h29m18.7s
2 Sebastien Ogier, J.Ingrassia M-Sport Ford WRT Ford 0.7s
3 Esapekka Lappi, J.Ferm Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 1m56.3s
4 Hayden Paddon, S.Marshall Hyundai Motorsport Hyundai 2m55.2s
5 Mads Ostberg, T.Eriksen Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 3m10.9s
6 Craig Breen, S.Martin Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 4m31.7s
7 Jari-Matti Latvala, M.Anttila Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 11m22.1s
8 Ott Tanak, M.Jarveoja Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 12m38.2s
9 Jan Kopecky, P.Dresler Skoda Motorsport II Skoda 13m14.6s
10 Teemu Suninen, M.Markkula M-Sport Ford WRT Ford 15m30.4s

Toyota
moto