Έντονη κινητικότητα με στόχο τη δημιουργία πίστας για την Formula 1 έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στη Δανία.

Σχεδιάζει πίστα της F1 η Κοπεγχάγη

2.206 Επισκέψεις στο άρθρο (29/9/2017)

Έντονη κινητικότητα με στόχο τη δημιουργία πίστας για την Formula 1 έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στη Δανία.

Συγκεκριμένα μια ομάδα υπό την ηγεσία του Helge Sander, πρώην υπουργού Επιστημών, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης της Δανίας και του Lars Seier Christensen, πρώην ιδιοκτήτη της Saxo Bank, πρότεινε τη δημιουργία πίστας στο κέντρο της πρωτεύουσας, Κοπεγχάγης, η οποία μάλιστα θα περνά μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου και δύο μεγάλες γέφυρες.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν διεθνή μέσα, κατά τη διάρκεια του GP της Σιγκαπούρης που έλαβε χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο Sander συναντήθηκε με τον επικεφαλής της F1 Chase Carey, τον διευθυντή του εμπορικού τμήματος Sean Bratches και τον διευθυντή του τμήματος προώθησης Chloe Targett-Adams, με τους οποίους και συζήτησε όλες τις λεπτομέρειες για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.
Μάλιστα γίνεται λόγος πως ο Δανός πρώην οδηγός F1, Jan Magnussen, βοήθησε στο σχεδιασμό της πίστας, τον οποίο ανέλαβε ο αρχιτέκτονας διαδρομών της F1 Hermann Tilke, με την διάταξη της να έχει πολλά κοινά στοιχεία με τη πίστα του Μπακού.
 
Το συγκεκριμένο πρότζεκτ έχει την υποστήριξη της δανέζικης κυβέρνησης, της βασιλικής οικογένειας αλλά και του δημάρχου της Κοπεγχάγης, ωστόσο γίνεται λόγος πως το σχέδιο αυτό βρίσκει αντιρρήσεις από άλλα κόμματα.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως σε δηλώσεις τους όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς ανέφεραν πως στις συζητήσεις που πραγματοποιηθήκαν τα μηνύματα ήταν θετικά από όλες τις πλευρές και αν όλα πάνε καλά δεν αποκλείεται στο καλεντάρι της F1 για το 2020 να προστεθεί και η πίστα στην Κοπεγχάγη.        

Mercedes
Hyundai