Συνεργασία για πιο αποδοτικές μπαταρίες από τη Hyundai
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Συνεργασία για πιο αποδοτικές μπαταρίες από τη Hyundai

2.170 Επισκέψεις στο άρθρο (20/1/2022)

Νέα συνεργασία μέσω της οποίας θα δημιουργήσει νέα χημικά στοιχεία για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών της οχημάτων προκειμένου να αυξήσει την αυτονομία τους ανακοίνωσε η Hyundai.

Μαζί Hyundai και IonQ

Τη συνεργασία της με την IonQ  ανακοίνωσε η Hyundai θέλοντας να προχωρήσει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σκοπός της νέας συνεργασίας είναι να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη καινοτομία στη χημεία των μπαταριών που θα τις καταστήσει πιο αποτελεσματικές για τα ηλεκτρικά της επόμενης γενιάς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα εργαστούν πάνω στα χημικά στοιχεία των μπαταριών

Οι δύο ομάδες που θα εργαστούν από κοινού ελπίζουν να δημιουργήσουν το πιο προηγμένο μοντέλο χημείας μπαταριών που έχει αναπτυχθεί και για να πετύχουν το σκοπό τους θα κάνουν χρήση των κβαντικών υπολογιστών της IonQ. Αυτό θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν μπαταρίες καλύτερης ποιότητας προσομοιώνοντας και ελέγχοντας με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χημικές τους αντιδράσεις.

Μεγαλύτερη αυτονομία και πιο «πράσινες» οι επόμενες μπαταρίες

Αν και η νέα συνεργασία θα ξεκινήσει δουλεύοντας πάνω στις υπάρχουσες μπαταρίες λιθίου της Hyundai, οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι η πορεία της έρευνας θα τους οδηγήσει σε μπαταρίες που χρησιμοποιούν νέα υλικά, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος κάτι που πιθανότατα θα περάσει στη συνέχεια και στην τιμή των αυτοκινήτων. Παράλληλα είναι πεπεισμένοι πως οι μελλοντικές μπαταρίες θα είναι πιο «πράσινες» μειώνοντας έτσι και αυτές τους περιβαλλοντικούς πόρους που χρειάζονται για τη δημιουργία τους.

IonQ: «Ο κβαντικός υπολογιστής μπορεί να κάνει τη διαφορά»

«Η απόδοση της μπαταρίας είναι ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους και αναδυόμενους τομείς όπου ο κβαντικός υπολογιστής μπορεί να κάνει τη διαφορά», δήλωσε ο Peter Chapman, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IonQ. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Hyundai Motor Company σε αυτό το έργο για να κάνουμε τα ηλεκτρικά πρωταρχικό μέσο μεταφοράς σε όλο τον κόσμο».

Μαζί Hyundai και IonQ
-Βρήκε συνεργάτη για να κάνει πιο αποδοτικές τις μπαταρίες για τα ηλεκτρικά η Hyundai.
-Σκοπός η δημιουργία του πιο προηγμένου μοντέλου χημείας μπαταριών που έχει αναπτυχθεί.
-Θα χρησιμοποιηθούν κβαντικοί υπολογιστές της IonQ.
-Πιο φιλικές προς το περιβάλλον οι μπαταρίες νέας γενιάς.
Πέραν της αποδοτικότητας μήπως θα έπρεπε να ρίξουν βάρος και στην ταχύτητα της φόρτισης;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
Mercedes
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel