Συνεργασία για πιο αποδοτικές μπαταρίες από τη Hyundai
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Συνεργασία για πιο αποδοτικές μπαταρίες από τη Hyundai

2.361 Επισκέψεις στο άρθρο (20/1/2022)

Νέα συνεργασία μέσω της οποίας θα δημιουργήσει νέα χημικά στοιχεία για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών της οχημάτων προκειμένου να αυξήσει την αυτονομία τους ανακοίνωσε η Hyundai.

Μαζί Hyundai και IonQ

Τη συνεργασία της με την IonQ  ανακοίνωσε η Hyundai θέλοντας να προχωρήσει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σκοπός της νέας συνεργασίας είναι να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη καινοτομία στη χημεία των μπαταριών που θα τις καταστήσει πιο αποτελεσματικές για τα ηλεκτρικά της επόμενης γενιάς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα εργαστούν πάνω στα χημικά στοιχεία των μπαταριών

Οι δύο ομάδες που θα εργαστούν από κοινού ελπίζουν να δημιουργήσουν το πιο προηγμένο μοντέλο χημείας μπαταριών που έχει αναπτυχθεί και για να πετύχουν το σκοπό τους θα κάνουν χρήση των κβαντικών υπολογιστών της IonQ. Αυτό θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν μπαταρίες καλύτερης ποιότητας προσομοιώνοντας και ελέγχοντας με μεγαλύτερη ακρίβεια τις χημικές τους αντιδράσεις.

Μεγαλύτερη αυτονομία και πιο «πράσινες» οι επόμενες μπαταρίες

Αν και η νέα συνεργασία θα ξεκινήσει δουλεύοντας πάνω στις υπάρχουσες μπαταρίες λιθίου της Hyundai, οι υπεύθυνοι ελπίζουν ότι η πορεία της έρευνας θα τους οδηγήσει σε μπαταρίες που χρησιμοποιούν νέα υλικά, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος κάτι που πιθανότατα θα περάσει στη συνέχεια και στην τιμή των αυτοκινήτων. Παράλληλα είναι πεπεισμένοι πως οι μελλοντικές μπαταρίες θα είναι πιο «πράσινες» μειώνοντας έτσι και αυτές τους περιβαλλοντικούς πόρους που χρειάζονται για τη δημιουργία τους. Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
vw