2 φωτογραφίες »

Τα 5 μικρά βενζίνης με τη χαμηλότερη κατανάλωση

153.435 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2020)

Μικρά με μεγάλη οικονομία: Θες μικρό και οικονομικό σε κατανάλωση; Μη ψάχνεις άλλο. Αυτά είναι τα 5 μικρά μοντέλα βενζίνης με τη χαμηλότερη κατανάλωση της αγοράς αυτήν τη στιγμή.


Ανέκαθεν τα μικρά μοντέλα προέτασσαν την χαμηλή κατανάλωση ως ένα από τα βασικά ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα. Οι compact διαστάσεις τους και κατ επέκταση το συγκρατημένο βάρος, τους δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν μικρούς σε κυβισμό κινητήρες, οι οποίο πλέον έχουν εξελιχθεί στο έπακρο συνδυάζοντας την υψηλή απόδοση με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση. Οι ανακοινώσεις των κατασκευαστών για τις καταναλώσεις, όπως έχει αποδειχθεί, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της καθημερινότητας και χρησιμεύουν απλά ως μέτρο σύγκρισης.

Εμείς, εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιούμε μετρήσεις κατανάλωσης σε κάθε δοκιμαζόμενο αυτοκίνητο. Παρακάτω θα δείτε ποια μικρά αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης που έχουμε εμείς μέχρι στιγμής μετρήσει, αποδείχθηκαν τα πιο οικονομικά.

Οι πραγματικές καταναλώσεις του AutoΤρίτη 
Οι μετρήσεις κατανάλωσης που πραγματοποιούμε σε κάθε δοκιμαζόμενο αυτοκίνητο, βασίζεται σε έναν κύκλο μέτρησης κατανάλωσης που έχουμε θεσπίσει, με την όλη διαδικασία να γίνεται σε πραγματικές συνθήκες, δηλαδή στο δρόμο. Στα πλαίσια αυτού του κύκλου κινούμαστε για ένα χιλιόμετρο με ταχύτητα έως 50 χλμ./ώρα και έπειτα μας... πιάνει φανάρι για ένα λεπτό. Ανάβει πράσινο και συνεχίζουμε για άλλα 500 μέτρα με ταχύτητα πόλης. Μας ξαναπιάνει φανάρι για ένα λεπτό και όταν ανάψει πάλι πράσινο, πέφτουμε σε... κίνηση με αποτέλεσμα να κάνουμε 100 μέτρα, να σταματάμε για 20 δλ. και να ξαναξεκινάμε (η διαδικασία επαναλαμβάνεται πέντε φορές). Μετά ο δρόμος «ανοίγει», κάνουμε άλλο ένα χιλιόμετρο με ταχύτητα πόλης και αυξομειώσεις ταχύτητας και ξαναπέφτουμε σε φανάρια, τα οποία έχουν διάρκεια 30 δλ. και απόσταση μεταξύ τους 500 μέτρων. Στο τέλος βάζουμε στο παιχνίδι και κίνηση σε ανοικτό δρόμο (π.χ. Λεωφόρος Κηφισού, Παραλιακή) κινούμενοι για 3 χλμ., με σταθερή ταχύτητα μέχρι 80 χλμ./ώρα. 
Ας περάσουμε λοιπόν στο κυρίως πιάτο:

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
DAF XF450
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel