• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Το Yaris είναι το πιο αναγνωρίσιμο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο στην ελληνική αγορά.

Toyota Yaris: Μας έμαθε τι σημαίνει υβριδικό

19.219 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/5/2021

Το Yaris δεν είναι το μόνο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο της φίρμας, αφού σχεδόν όλη η γκάμα βγαίνει με υβριδικές εκδόσεις, ωστόσο είναι το πιο αναγνωρίσιμο στην ελληνική αγορά.
Το Yaris χρησιμοποιεί την τέταρτης γενιάς υβριδική τεχνολογία της Toyota HSD, η οποία συνδυάζει ένα 1.500άρη κινητήρα 91 ίππων, με ένα ηλεκτροκινητήρα  80 ίππων με το σύστημα να αποδίδει συνδυαστικά 116 ίππους.

Το Yaris χρησιμοποιεί την τέταρτης γενιάς υβριδική τεχνολογία της Toyota HSD, η οποία συνδυάζει ένα 1.500άρη κινητήρα 91 ίππων, με ένα ηλεκτροκινητήρα 80 ίππων με το σύστημα να αποδίδει συνδυαστικά 116 ίππους.


Το Yaris χρησιμοποιεί την τέταρτης γενιάς υβριδική τεχνολογία Toyota HSD (Hybrid Synergy Drive), που συνδυάζει ένα νέο 1.500άρη 3κύλινδρο θερμικό κινητήρα 91 ίππων, με θερμική απόδοση της τάξης του 40%, με ένα ηλεκτροκινητήρα, μια μπαταρία και μια νέα κεντρική ηλεκτρονική μονάδα, με αυξημένη ικανότητα ψύξης των τρανζίστορ και δυνατότητα πραγματοποίησης άνω των 10.000 υπολογισμών ανά δευτερόλεπτο.. 

Ο 580V ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 80 ίππων με ροπή 141 Nm και όριο περιστροφής τις 17.000 σ.α.λ., ενώ η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου, έχει χωρητικότητα 0,94 kWh και φορτίζει μέσω τη αναγεννητικής πέδησης, με όλο το σύστημα να αποδίδει συνδυαστικά 116 ίππους και 207 Nm ροπής.

Η κίνηση φυσικά περνάει στους μπροστά τροχούς μέσω ενός compact e-CVT συστήματος μετάδοσης, με την ιαπωνική φίρμα να ανακοινώνει μέση τιμή κατανάλωσης 2,8 λτ./100 χλμ. και μόλις 2,2 λτ. εντός πόλης, με εκπομπές CO2 στα 64 γρ./χλμ.. 

Παράλληλα, το Yaris διαθέτει την ικανότητα να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά για λίγα χλμ. και ταχύτητες μέχρι τα 130 χλμ./ώρα, με την Τoyota να υποστηρίζει πως μπορεί να πραγματοποιήσει το 80% των μετακινήσεων με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Σχολιάστε