2 φωτογραφίες »

Το Toyota Mirai των 182 ίππων φουλάρει υδρογόνο σε 3-4 λεπτά, με την αυτονομία του να ξεπερνάει τα 600 χλμ..

Toyota Mirai: Παράγει ρεύμα από υδρογόνο

25.913 Επισκέψεις στο άρθρο (11/8/2021)

Σίγουρα η πιο άγνωστη τεχνολογία στους περισσότερους, αυτή των FCEV (fuel cell electric vehicles), η οποία χρησιμοποιεί το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης για να πράξει ρεύμα μέσω του υδρογόνου. Μια τεχνολογία ακόμα πιο επαναστατική από το πρώτο Prius, καθώς το υδρογόνο είναι το πιο καθαρό καύσιμο, έχοντας μηδενικές εκπομπές.

Στην ουσία έχουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο αντλεί την ενέργειά του χρησιμοποιώντας την αντίστροφη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης.

Στην ουσία έχουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο αντλεί την ενέργειά του χρησιμοποιώντας την αντίστροφη διαδικασία της ηλεκτρόλυσης.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Το Mirai λοιπόν είναι το μοντέλο που εγκαινίασε αυτή την τεχνολογία το 2014 και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη γενιά του. Στην ουσία έχουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο όμως δεν αντλεί την ενέργειά του από μπαταρίες που φορτίζουν από πρίζα ή από κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά από την παραγωγή νερού. Στην πράξη λοιπόν, φουλάρεις με πεπιεσμένο υδρογόνο (σε πίεση 700 bar) τις δεξαμενές του αυτοκινήτου, οι οποίες χωρούν 5,6 κιλά υδρογόνου. Το πεπιεσμένο υδρογόνο οδηγείται στις κυψέλες καυσίμου όπου βρίσκεται το οξυγόνο που συλλέγεται από τους αεραγωγούς. Στις κυψέλες καυσίμου το υδρογόνο απελευθερώνει ηλεκτρόνια τα οποία μεταφέρονται στο αντίθετο ηλεκτρόδιο και συναντούν το οξυγόνο. Αυτή η κίνηση των ηλεκτρονίων, παράγει τον ηλεκτρισμό, ο οποίος τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ η ένωση του υδρογόνου με το οξυγόνο παράγει νερό, το οποίο αποβάλλεται από την «εξάτμιση».

Έτσι λοιπόν τροφοδοτείται ο ηλεκτροκινητήρας σταθερού μαγνήτη των 182 ίππων και 300 Nm ροπής, με την πλεονάζουσα ενέργεια από τις κυψέλες καυσίμου να φορτίζει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου 4 αμπερωρίων. Οι επιδόσεις του είναι ικανοποιητικές με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 9,0 δλ., ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι πως καταφέρνει αυτονομία που ξεπερνάει τα 600 χλμ., με το χρόνο που απαιτείται για να γεμίσετε να μην είναι παραπάνω από 3-4 λεπτά.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

AUTOFIT PASXA
skoda