Αισθητικά το Grandland X φέρει πλήθος στοιχείων από το Crossland X σε μια πιο πεπλατυσμένη εκδοχή λόγω και των μεγαλύτερων διαστάσεων.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αισθητικά το Grandland X φέρει πλήθος στοιχείων από το Crossland X σε μια πιο πεπλατυσμένη εκδοχή λόγω και των μεγαλύτερων διαστάσεων.

Opel Grandland X: Το δυνατό της χαρτί

17.561 Επισκέψεις στο άρθρο

What is new

H παλέτα των μηχανικών συνόλων που θα εξοπλίζει το Grandland X αποτελείται από δύο κινητήρες, έναν diesel και έναν βενζίνης.

H παλέτα των μηχανικών συνόλων που θα εξοπλίζει το Grandland X αποτελείται από δύο κινητήρες, έναν diesel και έναν βενζίνης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

- To πρώτο μικρομεσαίο SUV της Opel με μήκος 4,47 μ.
- Αρχικά με κινητήρες τούρμπο, 1,2 λτ. βενζίνης και 1,6 diesel 
- Βασισμένο στο ίδιο πάτωμα με το Peugeot 3008

Opel OnStar
Όλα τα νέα Opel διαθέτουν τις υπηρεσίες Opel OnStar  και WiFi. Με την υπηρεσία OnStar, στο πάτημα ενός κουμπιού, ο οδηγός μπορεί να συνομιλήσει με έναν ειδικό σύμβουλο της υπηρεσίας, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Οι κύριες λειτουργίες της υπηρεσίας είναι οι εξής:  
  • Σε περίπτωση ατυχήματος που προκαλεί ενεργοποίηση των αερόσακων και εφόσον δεν απαντηθεί τηλεφωνική κλήση του συστήματος προς τον χρήστη του αυτοκινήτου, στέλνεται αυτόματα βοήθεια στον τόπο του ατυχήματος.
  • Σε περίπτωση κλοπής, το OnStar εντοπίζει το όχημα.
  • Τηλεχειρισμός του οχήματος από το smartphone, μέσω ειδικού app.
  • Ο οδηγός μπορεί να επικοινωνήσει ανά πάσα στιγμή με κάποιον σύμβουλο και να ζητήσει οδηγίες για κάποιο προορισμό ή πχ το κοντινότερο πρατήριο καυσίμων. Ο Σύμβουλος στέλνει απευθείας το ζητούμενο σημείο ως προορισμό στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.
  • Το σύστημα μπορεί ανά πάσα στιγμή να διενεργήσει διαγνωστικό έλεγχο του οχήματος (πίεση ελαστικών, κατάσταση αερόσακων, ηλεκτρονικά βοηθήματα κτλ) και να ενημερώσει ανάλογα τον οδηγό.
Οχι τετρακίνηση αλλά Grip Control
To Grandland X όπως και το αδελφό Peugeot 3008, δεν θα διατίθεται σε 4κίνητες εκδόσεις, ωστόσο για την light εκτός δρόμου περιπέτεια, θα φροντίζει το προαιρετικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Grip Control το οποίο διαθέτει πέντε προγράμματα οδήγησης ανάλογα με το έδαφος.

To Οpel Grandland X είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας X και εκείνο που έχει στις πλάτες του το πιο δύσκολο έργο μιας και μπαίνει στην πιο εμπορική κατηγορία, εκείνη των μικρομεσαίων crossover. Το μήκος του είναι 4.477 χλστ. (1.844 χλστ. πλάτος και 1.636 χλστ. ύψος), το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη είναι σε μεγάλο βαθμό κοινά με το 3008, ωστόσο στον τομέα της σχεδίασης η Opel «περνάει» τα δικά της εταιρικά στοιχεία, όπως έκανε και στο μικρότερο Crossland X. Το Grandlad X θα είναι διαθέσιμο στην χώρα μας από τον Οκτώβριο, σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 25.000 ευρώ. 

Σχεδίαση: Δυναμικό και μοντέρνο
Αισθητικά το Grandland X φέρει πλήθος στοιχείων από το Crossland X, διατηρώντας αυτούσια τη μάσκα της εταιρείας σε μια πιο πεπλατυσμένη εκδοχή λόγω και των μεγαλύτερων διαστάσεων. Οι καθαρές επιφάνειες, οι έντονες νευρώσεις σε καπό και πόρτες και οι τονισμένοι θόλοι του διαμορφώνουν ένα δυναμικό και εκλεπτυσμένο προφίλ, ενώ και σε αυτό το «X» μοντέλο της Opel,  τα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος και οι αλουμινένιες ποδιές κάτω από τους προφυλακτήρες, σηματοδοτούν τον off-road χαρακτήρα του. 

Εσωτερικό-Χώροι: Ποιοτικό με καθαρές γραμμές και άνετο για 5
Το εσωτερικό ακολουθεί και αυτό το σχεδιαστικό μοτίβο των νέων μοντέλων της Opel, με οριζόντια σχεδίαση του ταμπλό και τη μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment να δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό. Η χρήση μαλακών υλικών στην καμπίνα και η προσοχή σε διάφορες λεπτομέρειες διαμορφώνουν ένα υψηλής ποιότητας εσωτερικό, ενώ η εργονομία βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο με τις περισσότερες λειτουργίες να ελέγχονται μέσω του συστήματος IntelliLink. Με μεταξόνιο 2.675 χλστ., το Grandland Χ υπόσχεται την άνετη μεταφορά έως και 5 ακόμα επιβατών στην καμπίνα του, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 514 λτ., η οποία μπορεί να φτάσει και τα 1.652 λτ. με τα καθίσματα διπλωμένα.

Κινητήρες: Με δύο μηχανικά σύνολα και σύστημα Grip Control
H παλέτα των μηχανικών συνόλων που θα εξοπλίζει το Grandland X αποτελείται από δύο κινητήρες, έναν diesel και έναν βενζίνης. Ο πρώτος είναι ένας 1.200άρης turbo άμεσου ψεκασμού  με απόδοση 130 άλογα και 230 Nm ροπής, με μέση  εργοστασιακή κατανάλωση 5,4 λτ./100 χλμ., και ο δεύτερος  έχει χωρητικότητα 1,6 λτ. με απόδοση 120 ίππων και 300 Νm ροπής με την εταιρεία να υπόσχεται μέση κατανάλωση 4,3 λτ./100 χλμ.  Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται είτε με το 6τάχυτο μηχανικό είτε με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
skoda