Κάψανε λιγότερο από diesel

To Renault Megane είναι το πιο αθόρυβο μικρομεσαίο αυτοκίνητο από τα δημοφιλέστερα από το ρελαντί κι όλας.

Πολύ καλή επίδοση στον τομέα του θορύβου επιτυγχάνει το Hyundai i30 με τον 1.000άρη T-GDI κινητήρα του.

Το Auris είναι ένα από τα πιο «ήσυχα» αυτοκίνητα της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Παρά τον τρικύλινδρο κινητήρα της, η Citroen C4 1,2 παρουσιάζει ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα παραγόμενου θορύβου.

Το Nissan Pulsar με τον 1,2 λτ. DIG-T κινητήρα του, συμπλη-ρώνει την 5άδα των αθόρυβων μικρομεσαίων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης.

Μικρομεσαία (βενζίνης)

125.432 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2018)

Tα μικρομεσαία αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης είναι στο σύνολό τους αρκετά άνετα ως οικογενειακά και όπως προκύπτει από τα επίπεδα παραγόμενου θορύβου τους. Από τα 15 πιο δημοφιλή μοντέλα της αγοράς, ξεχωρίζει το Renault Megane για τα γενικότερα χαμηλά επίπεδα θορύβου του και ιδιαίτερα για τα dB που παράγει στην ταχύτητα ταξιδίου των 120 χλμ./ώρα, με μέγιστη σχέση στο κιβώτιο (6η).  To Megane εφοδιάζεται με 4κύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων TCe με απόδοση 120 ίππους. 

Πολύ καλή επίδοση στον τομέα του θορύβου, σημειώνει το Hyundai i30 με τον 1.000άρη βενζινοκινητήρα T-GDI των 120 ίππων, το οποίο εφοδιάζεται με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και 6τάχυτο κιβώτιο. Παράλληλα το i30 που αποτελεί ένα άξιο δείγμα της γενικότερης αναβάθμισης που χαρακτηρίζει την φίρμα σε όλα τα επίπεδα, ξεχωρίζει για την ηχομόνωση της καμπίνας, με το θετικό αποτέλεσμα να αποτυπώνεται και στο όργανο μέτρησης. 

Αθόρυβο λογίζεται και το Toyota Auris 1,2 με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,2 λίτρων απόδοσης 115 ίππων, το οποίο εφοδιάζεται και εκείνο με 6τάχυτο κιβώτιο, στοιχείο που σαφώς δίνει προβάδισμα και στον τομέα του θορύβου. Ακολουθεί  η Citroen C4 με τον 1,2 λίτρων PureTech βενζινοκινητήρα των 130 ίππων ο οποίος παρά το τρικύλινδρο της κατασκευής της, το αυξημένο επίπεδο ηχομόνωσης που ενσωματώνει το αμάξωμα την βάζει μέσα στα πιο «ήσυχα» αυτοκίνητα της κατηγορίας. Την 5άδα των πιο αθόρυβων, συμπληρώνει το Nissan Pulsar στην έκδοση με τον 1,2 λίτρων βενζινοκινητήρα των 115 ίππων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
BRIDGESTONE
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel