Τα «σκάει» για το 33% εταιρείας μπαταριών η Mercedes

2.018 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2021)

«Ζεστό» και άπλετο χρήμα στην αγορά των μπαταριών για ηλεκτρικά θα ρίξει η Mercedes, αφού ανακοίνωσε πως θα πάρει το 33% της εταιρείας Automotive Cells Company επενδύοντας περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ!!!

Μία νέα πολύ μεγάλη επένδυση στον τομέα της ανάπτυξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε πως θα κάνει η Mercedes, καθώς μέσω της μαμάς εταιρείας, Daimler θα προχωρήσει στην αγορά του 33% της εταιρείας κατασκευής κυψελών μπαταριών Automotive Cells Company (ACC). Με αυτή την κίνηση, η γερμανική μάρκα θα γίνει ο τρίτος μέτοχος της εταιρείας μαζί με τους αρχικούς ιδρυτές του έργου την Stellantis και την TotalEnergies.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Ανακυκλώσιμες μπαταρίες
Οι μπαταρίες που θα παράγονται θα είναι ανακυκλώσιμες κατά 95 % ως μέρος του στόχου της Daimler για μια ουδέτερη αλυσίδα εφοδιασμού από διοξείδιο του άνθρακα (CO2) έως το 2039. Η ACC θα προμηθεύει τη Mercedes με τεχνολογία μπαταριών από τα μέσα της δεκαετίας, τόνισε στην ανακοίνωσή της η Daimler.
 
1 δισ. ευρώ η επένδυση
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Mercedes θα επενδύσει συνολικά ένα πολύ μεγάλο ποσό που όμως δεν θα υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Η γερμανική μάρκα θα γίνει ισότιμος μέτοχος της ACC μαζί με τις Stellantis και TotalEnergies. Η ACC έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσει εργοστάσιο μπαταριών στα βόρεια της Γαλλίας και δεύτερο εργοστάσιο στη Γερμανία.
 
«Ο σκοπός της εταιρικής σχέσης είναι η ανάπτυξη κυψελών και μονάδων μπαταριών και να διασφαλιστεί ότι η Ευρώπη θα παραμείνει στην καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας ακόμη και σε μια ηλεκτρική εποχή», δήλωσε ο επικεφαλής της Daimler, Ola Kaellenius.

Μέτοχος στην ίδια εταιρεία και η Stellantis.
«Ζεστό» και άπλετο χρήμα στην αγορά των μπαταριών για ηλεκτρικά θα ρίξει η Mercedes, αφού ανακοίνωσε πως θα πάρει το 33% της εταιρείας Automotive Cells Company επενδύοντας περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ!
Τόσο χρήμα που έχει δαπανηθεί για ηλεκτρικά που θα βρει αντίκρισμα αν ο κόσμος τους γυρίσει την πλάτη;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center