Αποσύρεται οριστικά μετά από μια μεγάλη καριέρα

Τέλος ο Massa από την F1

2.058 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2017)

Την οριστική αποχώρησή του από την Formula 1 στο τέλος της σεζόν, προανήγγειλε ο Βραζιλιάνος, πολύπειρος οδηγός, Felipe Massa.

Ο οδηγός, που την τελευταία χρονιά αγωνίστηκε με τα χρώματα της Williams, είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του και πέρυσι, αλλά επέστρεψε για να καλύψει το κενό του Valterri Botas. 

«Όπως όλοι γνωρίζουν, αφότου είχα ανακοινώσει την αποχώρησή μου από τη Formula 1 στο τέλος της περυσινής σεζόν, συμφώνησα να επιστρέψω για να βοηθήσω τη Williams όπως μου ζητήθηκε. Συνολικά έχω περάσει τέσσερα σπουδαία χρόνια με την ομάδα, όμως η καριέρα μου στο σπορ θα ολοκληρωθεί στο τέλος της σεζόν που διανύουμε. Παρότι οι δύο τελευταίοι αγώνες μου, στη Βραζιλία και το Αμπου Ντάμπι, θα είναι συναισθηματικά φορτισμένοι, ανυπομονώ να κλείσω θετικά την πορεία μου στη Formula 1 και να ξεκινήσω την προετοιμασία για το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα μου» δήλωσε. 
Ο Massa είναι βετεράνος στην Formula 1, έχοντας 267 συμμετοχές σε Grand Prix. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 36 βαθμούς τη σαιζόν που διανύουμε, τέσσερις λιγότερους από τον ομόσταβλό του Lance Stroll, και φαινόταν να επιθυμεί την παραμονή του στο τιμόνι της Williams. Ωστόσο, έγινε αντιληπτό πως ο Robert Kubica και ο Alfredo di Resta συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν την θέση δίπλα στον Lance Stroll επόμενη χρονιά.  

Ο οδηγός ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω των social media, ενώ ο αγώνας που θα διεξαχθεί στην πατρίδα του, την Βραζιλία, αναμένεται να λάβει αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα. 

SPRING SEAT
OPEL