Ο Whiting συνέχισε ότι πρέπει να υπάρχει σίγουρα κάποια ποινή όταν μια ομάδα αλλάζει το κιβώτιο νωρίτερα από ό,τι λένε οι κανονισμοί.

Τέλος στις ποινές του grid;

3.009 Επισκέψεις στο άρθρο (9/5/2018)

Τρόπους να εξαλειφθούν οι ποινές που έχουν σαν αποτέλεσμα την αλλαγή των θέσεων στο grid σκέφτονται στην F1. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Έντονες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με την πρόθεση υψηλόβαθμων στελεχών της FIA να μειώσουν ή ακόμα και να εξαλείψουν τις ποινές θέσεων που επιβάλλονται για παραβάσεις όπως για παράδειγμα η αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Charlie Whiting θέλει να εκμεταλλευτεί την ριζική αλλαγή των κανονισμών που θα λάβει χώρα το 2021, ώστε να μειωθούν σημαντικά οι ποινές, με τον ίδιο να αναφέρει «Θα θέλαμε να εξαφανίσουμε όλες τις ποινές για το grid αν μπορούσαμε.»
 
Ο Whiting συνέχισε ότι πρέπει να υπάρχει σίγουρα κάποια ποινή όταν μια ομάδα αλλάζει το κιβώτιο νωρίτερα από ό,τι λένε οι κανονισμοί, ωστόσο πηγές από την FIA αναφέρουν πως έχει τεθεί η πρόταση να μπορούν τα κιβώτια να «ανακυκλώνονται», ώστε να είναι στην επιλογή των ομάδων αν θα χρησιμοποιήσουν κάποιο καινούριο ή κάποιο χρησιμοποιημένο από παλαιότερο αγώνα. O Whiting σημείωσε: « Θα έχεις διαθέσιμα τρία κιβώτια και θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπως εσύ θες. Είναι ένα από τα πράγματα που σκεφτόμαστε να εφαρμόσουμε από το 2021».

Υπενθυμίζουμε ότι ο κανονισμός για τον περιορισμό των διαθέσιμων κιβωτίων έχει εφαρμοστεί ώστε να μειωθούν τα έξοδα των ομάδων.
 

Hyundai
4green