VW ID.7 με 620+ χλμ. αυτονομία ή Model 3 με 27 ευρώ μικρότερο μίσθωμα;
2 Φωτογραφίες »

VW ID.7 με 620+ χλμ. αυτονομία ή Model 3 με 27 ευρώ μικρότερο μίσθωμα;

29.723 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2024)

- Το ID.7 αξίζει 9 χιλιάδες παραπάνω σαν αυτοκίνητο
- Έχουν ίδια αυτονομία, σύμφωνα με όσα ανακοινώνουν (620-630 χλμ.)
- Το VW κερδίζει 4-0 σε χώρους, στο Tesla δεν χωρά να κάτσει 3ος πίσω
- Το Tesla έχει οθόνη και για τους πίσω, το ID.7 καθίσματα που κάνουν μασάζ

Το ID.7 αξίζει 9 χιλιάδες παραπάνω σαν αυτοκίνητο

Η λύση του leasing είναι μία επιλογή για κάποιον που θέλει να «πειραματιστεί» με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στις επόμενες γραμμές συγκρίνουμε ένα δημοφιλές ηλεκτρικό σεντάν, το Tesla Model 3, με το άρτι αφιχθέν VW ID.7 που έρχεται να αναμετρηθεί χωρίς με φόρα απέναντί του.
 
Πιο αναλυτικά, το ανανεωμένο Tesla Model 3 Long Range AWD έχει μηνιαίο μίσθωμα 535 ευρώ, ενώ το Volkswagen ID.7 έχει 27 ευρώ μεγαλύτερο μηνιαίο μίσθωμα, μιλάμε όμως αφενός για μεγαλύτερων διαστάσεων μοντέλο (μεσαίο Vs μεγάλο), αφετέρου αξίζει σχεδόν 9.000 ευρώ περισσότερο σαν αυτοκίνητο (ή 7 χιλιάδες στην Λιανική Τιμή προ Φόρων). Και γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντική είναι η αρχική αξία ενός μοντέλου, σε περίπτωση που αγοράσεις ένα αυτοκίνητο από leasing με σκοπό στη συνέχεια να το μεταπωλήσεις.

Έχουν ίδια αυτονομία, σύμφωνα με όσα ανακοινώνουν (620-630 χλμ.)

Τα δύο μοντέλα έχουν ως highlight την ηλεκτρική τους αυτονομία, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι εταιρείες. Και σε επίπεδο... θεωρίας έχουμε ισοπαλία. Η Tesla ανανέωσε μετά από καιρό το Model 3 (Highlander), βελτίωσε την αεροδυναμική του και για αυτό ανακοινώνει μεγαλύτερη αυτονομία στα 629 χιλιόμετρα (4κίνητο Long Range 498 ίππων με μπαταρία 75 κιλοβατώρων).
 
Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και η αυτονομία του πισωκίνητου Volkswagen ID.7 με τα 286 άλογα. Η γερμανική μάρκα ανακοινώνει αυτονομία 621 χλμ. σε πόλη και ταξίδι, από μία μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 77 kWh.


Ποιο ηλεκτρικό sedan; Tesla Model 3 Long Range ή Volkswagen ID.7 Pro More;
2 Φωτογραφίες »

Ποιο ηλεκτρικό sedan; Tesla Model 3 Long Range ή Volkswagen ID.7 Pro More;

Το VW κερδίζει 4-0 σε χώρους, στο Tesla δεν χωρά να κάτσει 3ος πίσω

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις (+24 εκ.) του Volkswagen ID.7 συνεπάγονται και καλύτερους χώρους για την ηλεκτρική ναυαρχίδα των Γερμανών. Για την ακρίβεια των ID.7 κερδίζει 4-0 σε χώρους επιβατών (πλάτος καμπίνας, «αέρας» για τα πόδια και το κεφάλι) και σε χώρο αποσκευών). Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αφορά το πλάτος της πίσω καμπίνας του (πάνω από 140 εκ.), όταν στο Tesla δύσκολα να καθίσει 3ος, μεσαίος επιβάτης.

Το Tesla έχει οθόνη και για τους πίσω, το ID.7 καθίσματα που κάνουν μασάζ

Από εκεί και πέρα, σε επίπεδο τεχνολογικής πληρότητας προφανώς δεν έχουμε τίποτα να... προσάψουμε. ΟΚ, είναι θέμα συνήθειας και προσαρμογής να μάθεις πώς λειτουργεί το Model 3 με τα ελάχιστα πλήκτρα, όπου υπάρχει μόνο μία μεγάλη οθόνη αφής (15,4 ιντσών) από την οποία ρυθμίζεις τα πάντα. Στο οποίο Tesla οι πίσω επιβάτες έχουν μία νέα 8άρα οθόνη με ενσωματωμένο έλεγχο κλιματισμού, εξαερισμό και ψυχαγωγία.
 
Περισσότερο ευέλικτο είναι το infotainment του Volkswagen ID.7, το οποίο έχει μία 15άρα touchscreen κι ένα μικρό αλλά βολικό ψηφιακό πίνακα οργάνων. Highlight, φυσικά, είναι τα εμπρός καθίσματα premium ergoActive, τα οποία έχουν λειτουργία μασάζ. Και θα πούμε στην συνέχεια ακόμη περισσότερα πράγματα για τον υπερ-πλήρη στάνταρ εξοπλισμό της έκδοσης Pro More του νέου ID.7.
 
Διαβάστε περισσότερα στην συνέχεια για την συγκριτική παρουσίαση των Tesla Model 3 και Volkswagen ID.

Σελίδα 2Σχεδίαση: Ντέρμπι αεροδυναμικής για καλύτερη αυτονομία
Σελίδα 3Εσωτερικό - Χώροι: Minimal σχεδίαση για το Tesla, hi-tech σαλόνι με χώρους το ID.7
Σελίδα 4Κινητήρες - Φορτίσεις: Τι πρέπει να γνωρίζουμε;
Σελίδα 5Η γνώμη μας, μετρήσεις, τιμές & τεχνικά χαρακτηριστικά
SPRING CHECK MERCEDES
KIA