Τι θα κάνετε στο αυτοκίνητο με τόσο ελεύθερο χρόνο τώρα που δεν χρειάζεται να οδηγείτε;

Τι θα κάνετε στο αυτοκίνητο με τόσο ελεύθερο χρόνο τώρα που δεν χρειάζεται να οδηγείτε;

Ύπνος, κινητό και διάβασμα στο δρόμο για τη δουλειά!

13.041 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2021)

Εσείς τι θα κάνετε με τον ελεύθερο χρόνο που θα έχετε όταν τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα οδηγούνται μόνα τους;

Από όλα όσα έχουμε ακούσει για το τι θα κάνουν τα αυτόματα αυτοκίνητα για εμάς, το καλύτερο είναι η μείωση των συγκρούσεων και η βελτίωση της ασφάλειας.  Όμως αυτά δεν πουλάνε. Πουλάνε όμως όλα αυτά που θα μπορούμε να κάνουμε όταν δεν οδηγούμε. Τι θα κάνουμε όμως;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Οι εταιρείες έρευνας αγοράς έχουν βγει στο σεργιάνι σε Ευρώπη και Αμερική και προσπαθούν να σφυγμομετρήσουν το κοινό στην απλή ερώτηση: Τι θα κάνετε στο αυτοκίνητο με τόσο ελεύθερο χρόνο τώρα που δεν χρειάζεται να οδηγείτε;

Η ερώτηση φυσικά είναι καλή. Σκέψου πόση ώρα την εβδομάδα περνάς πίσω από το τιμόνι κολλημένος στην κίνηση. Όλη αυτή η ώρα ξαφνικά γίνεται ελεύθερος χρόνος. Και κάπως πρέπει να τον περάσεις. Πολλοί, δυστυχώς, ακόμη και τώρα που πρέπει να οδηγούν, έχουν αποκτήσει (κακές) συνήθειες που καλό θα ήταν να εξασκούν στον ελεύθερο χρόνο τους. Οπότε αυτοί ξέρουν τι θα κάνουν: θα είναι στα κοινωνικά δίκτυα.

Αυτή η απάντηση είναι μακράν η δημοφιλέστερη στις έρευνες αυτές με τους περισσότερους οδηγούς μην βλέπουν την ώρα να αφήσουν το τιμόνι και να πιάσουν την οθόνη. Και το αυτοκίνητο ήδη έχει αποκτήσει μπόλικες οθόνες, αλλά και ίντερνετ, και έτσι η πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα είναι (ήδη) η αγαπημένη ενασχόληση όταν τα αυτοκίνητα οδηγούνται μόνα τους.

Στη δεύτερη θέση είναι ο ύπνος. Ειδικά για όσους δουλεύουν νωρίς, ένας υπνάκος στο αυτοκίνητο όσο εκείνο πηγαίνει στη δουλειά, ακούγεται θαύμα. Ακολουθεί η εφημερίδα ή το βιβλίο, δηλαδή το διάβασμα, ενώ από κοντά είναι και τα πολυμέσα (ταινίες, σειρές, αλλά περιέργως όχι τηλεόραση).

Πολλοί οδηγοί θέλουν αυτό τον χρόνο για να τρώνε, πιθανώς να θεωρούν το φαγητό αγγαρεία, ενώ κάποιοι απλά θέλουν να μπορούν να δουλέψουν στο αυτοκίνητο, αυξάνοντας την παραγωγικότητά τους, ενώ κάποιοι πιο έξυπνοι πρότειναν η μετακίνηση από και προς τη δουλειά να μετράει στο 8ωρο αφού θα μπορούν να δουλεύουν με το που μπαίνουν στο αυτοκίνητο.

Τέλος, κάποιοι, αρκετοί, μίλησαν για γυμναστική, κάτι που μάλλον δεν φαντάζει ιδιαίτερα εύκολο, δεδομένων των περιορισμών σε χώρο, αν και οι ερευνητές θεωρούν πως πολλοί από τους οδηγούς που έδωσαν αυτή την απάντηση μάλλον έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους.

Αυτό που έχει σημασία πάντως είναι πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα σχεδιαστούν με βάση όλες αυτές τις ασχολίες που θα θέλουμε να έχουμε όσο μας πηγαίνουν κάπου, οπότε αναμένουμε πολλές οθόνες, κρεβάτια, ίντερνετ και μεγαλύτερες οθόνες, τραπέζια και μαχαιροπήρουνα και πιθανώς όργανα γυμναστικής, Ποιος ξέρει.

Εσείς τι θα κάνετε με τον ελεύθερο χρόνο που θα έχετε όσο το αυτοκίνητο θα οδηγείται μόνο του; Πως θα τον περνάτε; Συμφωνείτε με τα ευρήματα των ερευνών ή έχετε κάτι άλλο στο νου; Τι λέτε;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center