Προτιμά να ελέγχει τις κούρσες από την αρχή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε

Θέλει να κυριαρχήσει ο Verstappen

1.856 Επισκέψεις στο άρθρο (7/11/2017)

Την επιθυμία του να κυριαρχήσει στις πίστες τις F1 τα επόμενα χρόνια εξέφρασε με δηλώσεις του ο Max Verstappen, λίγο μετά τη νίκη του στο Μεξικανικό Grand Prix, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ξεκινώντας από την πρώτη γραμμή της εκκίνησης, ο νεαρός Ολλανδός δεν συνάντησε προβλήματα σε όλο  τον αγώνα, και παρότι έχει  αποκτήσει την φήμη του σαν ταλαντούχος στις προσπεράσεις και σε αναρριχήσεις από χαμηλότερες θέσεις προς το βάθρο, εν τούτοις δήλωσε πως απολαμβάνει να ηγείται εξ αρχής μίας κούρσας και να αγωνίζεται για να διατηρήσει την θέση του.   
«Ναι αυτό το προτιμώ γιατί έτσι κερδίζεις τους αγώνες και μάλιστα πιστεύω ότι είναι ο πιο όμορφος τρόπος να το κάνουμε.  Φυσικά, η προσπέραση είναι διασκεδαστική. Αλλά τα τελευταία χρόνια δεν ήμουν ποτέ σε θέση να ελέγξω τους αγώνες» δήλωσε, ενώ συνέχισε λέγοντας: «Αλλά αυτό είναι που έκανα στην πραγματικότητα στα καρτ και τελικά αυτό είναι που θέλω να κάνω. Η προσπέραση είναι σίγουρα ωραία, αλλά για μένα δεν είναι κάτι που είναι απαραίτητο. Αυτό που θέλω είναι να κερδίσω αγώνες όπως ο Lewis (Hamilton) και τελικά να κερδίσω ένα πρωτάθλημα». 
 
Για τον Verstappen η νίκη του στο  Μεξικό ήταν η πρώτη φορά που ηγήθηκε της κούρσας από την αρχή μέχρι το τέλος και πραγματικά φαίνεται να απόλαυσε αυτήν την εμπειρία. Μάλιστα αναφέρθηκε στο γεγονός λέγοντας: «Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου νίκες φυσικά, γιατί όχι μόνο κέρδισα αλλά την έλεγξα καθόλη την διάρκεια χωρίς ιδιαίτερη πίεση από πίσω». 

peugeot
NISSAN