Τι πρέπει να προσέχω στο βενζινάδικο όταν βάζω καύσιμο

Τι πρέπει να προσέχω στο βενζινάδικο όταν βάζω καύσιμο

18.388 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2022)

Επειδή δεν ζούμε σε «αθώους» καιρούς και το κάθε ευρώ που δίνουμε μετράει, παραθέτουμε τα πράγματα που πρέπει να προσέχει ο οδηγός όταν επισκέπτεται ένα πρατήριο υγρών καυσίμων για το ανεφοδιασμό του οχήματός του.

Για να μην πας σαν πρόβατο στη σφαγή

Εκτός από αυτούς που έχουν στην κατοχή τους κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δεν υπάρχει οδηγός που να μην επισκέπτεται το πρατήριο καυσίμων της γειτονιάς του για να ανεφοδιάσει με καύσιμο το όχημα του, ώστε να μπορεί να μετακινηθεί, να πάει στη δουλειά του, να πάρει τα παιδιά του από το σχολείο και να κάνει τα ψώνια της εβδομάδας. Μπορεί λοιπόν η επίσκεψή μας στο πρατήριο καυσίμων να αποτελεί ρουτίνα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να πάψουμε να είμαστε προσεκτικοί αφενός για να ξέρουμε τι ποιότητας καύσιμο βάζουμε και αφετέρου να μην μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας.

Πάμε λοιπόν να δούμε κάποια πράγματα που πρέπει να κοιτάξουμε πριν επισκεφτούμε ένα πρατήριο καυσίμων, τι θα πρέπει να εξετάσουμε φτάνοντας σε αυτό και πως μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν ο σταθμός ανεφοδιασμού που επιλέγουμε μας πιάνει κορόιδο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το φθηνότερο δεν είναι πάντα το καλύτερο

Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που επιλέγουν να ανεφοδιάσουν το όχημα τους στο πρατήριο που έχει τις πιο χαμηλές τιμές, γεγονός απόλυτα κατανοητό, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που τα περισσότερα πρατήρια ζητούν πάνω από 2 ευρώ/λίτρο για την 95άρα βενζίνη. Το ερώτημα ωστόσο που τίθεται είναι πως καταφέρνει το συγκεκριμένο πρατήριο να προσφέρει τα καύσιμα σε χαμηλότερες τιμές από το διπλανό του. Μειώνει απλά το ποσοστό κέρδους του; Και γιατί το πρατήριο που βρίσκεται λίγο πιο κάτω δεν κάνει το ίδιο; 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
T-Mate: Τα 11 συστήματα «σωματοφύλακες» της Toyota
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel