Τιρκουάζ «μάτια» θα έχουν τα Mercedes όσο κινούνται αυτόματα

Τιρκουάζ «μάτια» θα έχουν τα Mercedes όσο κινούνται αυτόματα

2.290 Επισκέψεις στο άρθρο (24/12/2023)

- Σε Νεβάδα και Καλιφόρνια εγκρίθηκαν τα τιρκουάζ φώτα και αυτόματος πιλότος
- Στο Mercedes S-Class και EQS ο αυτόματος πιλότος, Drive Pilot
- Οι οδηγοί θα μπορούν να πάρουν τα χέρια απ΄ το τιμόνι και να εκτελούν άλλες δραστηριότητες
- Δεν αναλαμβάνει ο Drive Pilot σε περίπτωση κακοκαιρίας

Σε Νεβάδα και Καλιφόρνια εγκρίθηκαν τα τιρκουάζ φώτα και αυτόματος πιλότος

Με τιρκουάζ φώτα, ανοιχτά μέρα-νύχτα, αποφάσισε η Mercedes-Benz να σηματοδοτεί τα αμάξια της που θα βρίσκονται σε λειτουργία αυτόματου πιλότου. Η γερμανική εταιρία είπε πως το χρώμα επιλέχθηκε για την ορατότητα και την διαφορά που έχει απ΄ τους παραδοσιακούς σηματοδότες  που χρησιμοποιούνται σε αμάξια και φανάρια.

Μέχρι στιγμής η τεχνολογία αυτόματου πιλότου, επιπέδου τρία, και της τιρκουάζ σήμανσης, έχει γίνει δεχτεί σε Καλιφόρνια και Νεβάδα.

Ο επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος, Markus Schäfer  δήλωσε πως: «Με την ανάπτυξη των φώτων σήμανσης της αυτοματοποιημένης οδήγησης, η Mercedes-Benz θέτει και πάλι νέα πρότυπα στον κλάδο».

Ενώ, υποστηρίζει πως η εν λόγω τεχνολογία θα βοηθήσει και την αστυνομία στην αναγνώριση των οδηγών που δεν έχουν τον έλεγχο του αμαξιού τους.

Στο Mercedes S-Class και EQS ο αυτόματος πιλότος, Drive Pilot

Το λεγόμενο Drive Pilot που θα έχουν τα μοντέλα Mercedes S-Class και Mercedes ΕQS θα μπορεί να οδηγήσει το αυτοκίνητο σε ταχύτητες έως 64 χλμ/ώρα.  Θα το καθοδηγεί στην λωρίδα και θα αντιδράει ανάλογα με την απόσταση του μπροστινού αμαξιού. Θα μπορεί να αναγνωρίσει τα φανάρια και τις πινακίδες και σε περίπτωση κινδύνου να κάνει τις απαραίτητες μανούβρες προς αποφυγήν ατυχήματος.

Οι οδηγοί θα μπορούν να πάρουν τα χέρια απ΄το τιμόνι και να εκτελούν άλλες δραστηριότητες

Σύμφωνα με τις οδηγίες του SEA International, το Drive Pilot ανταποκρίνεται στο τρίτο επίπεδο αυτονομίας, δεν χρειάζεται δηλαδή, ανθρώπινη παρέμβαση για να οδηγηθεί τ΄ αμάξι. Οι οδηγοί λοιπόν θα μπορούν να πάρουν τα χέρια τους απ΄ το τιμόνι και να εκτελούν άλλες δραστηριότητες στην οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου: ταξινόμηση των mail, ηλεκτρονικές αγορές, κ.λ.π. 

Δεν αναλαμβάνει ο Drive Pilot σε περίπτωση κακοκαιρίας

Η ανθρώπινη παρέμβαση θα είναι απαραίτητη σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών. Αν ο οδηγός δεν αναλάβει τον έλεγχο στην ώρα του, o Drive Pilot θα ακολουθήσει τις απαραίτητες διαδικασίες έκτακτης ανάγκης: Θα σταματήσει το αμάξι, θα ανοίξει τα alarm  και θα ξεκλειδώσει τις πόρτες.

MIKRA VANS LEASING
ETRANSIT VS ESPRINTER