Τίτλοι τέλους για το κάμπριο T-Roc, μένει χωρίς κάμπριο η VW

Τίτλοι τέλους για το κάμπριο T-Roc, μένει χωρίς κάμπριο η VW

1.978 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2024)

- Σταματάει την παραγωγή του καθώς οι πωλήσεις κάμπριο στην Ευρώπη είναι σε κάθοδο
- Η κάμπριο έκδοση του T-Roc είχε μόνο 11.639 πωλήσεις στην Ευρώπη το 2023
- Έρχεται νέα γενιά T-Roc που θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Golf

Σταματάει την παραγωγή του καθώς οι πωλήσεις κάμπριο στην Ευρώπη είναι σε κάθοδο

Τίτλοι τέλους για το καμπριολέ T-Roc  της Volkwagen. Το μικρό SUV που πρωτοκυκλοφόρησε ως κάμπριο το 2020 θα σταματήσει να παράγεται, αφήνοντας έτσι την γερμανική εταιρία χωρίς κάποιο κάμπριο στην γκάμα της. Είναι μια αναμενόμενη εξέλιξη δεδομένου ότι η αγορά κάμπριο μοντέλων δεν σημείωνε μεγάλο όγκο πωλήσεων τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Η κάμπριο έκδοση του T-Roc είχε μόνο 11.639 πωλήσεις στην Ευρώπη το 2023

Το T-Roc ήταν τρίτο σε πωλήσεις πέρυσι στην Ευρώπη. Μέσα σε 11 μήνες κατάφερε να πωλήσει 191.015 οχήματα σύμφωνα με τα στοιχεία της Dataforce. Η κάμπριο έκδοση του T-Roc είχε μόλις 11.639 πωλήσεις την ίδια περίοδο.  Ακούγονται λίγες αλλά ήταν αρκετές για να του δώσουν την δεύτερη θέση σε πωλήσεις κάμπριο στην Ευρώπη, μια θέση πίσω από το MΙΝΙ cabrio.

«Υπάρχει μόνο μια μικρή ομάδα πελατών για τα κάμπριο» δήλωσε ο διευθυντής ανάπτυξης της VW, Kai Crunitz.

Έρχεται νέα γενιά T-Roc που θα χρησιμοποίει την πλατφόρμα του Golf

Το τωρινό T-Roc θα αντικατασταθεί με νέο μοντέλο του χρόνου που θα χρησιμοποίει την πλατφόρμα MQB Evo, αυτή που χρησιμοποιήθηκε και για την νέα facelift έκδοση του Volkswagen Golf. Αυτό θα επιτρέψει στην VW μελλοντικά, να του προσδώσει υβριδική τεχνολογία και προσαρμοζόμενες αναρτήσεις. Ο κ. Kai Crunitz δήλωσε στους δημοσιογράφους στην CES, πως το επόμενο T-Roc θα είναι το τελευταίο που θα συνδυάζεται με θερμικούς κινητήρες.

ford
SEAT