Διέρρευσε το ανανεωμένο VW Golf GTI
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Διέρρευσε το ανανεωμένο VW Golf GTI

3.586 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2024)

- Οι εικόνες ήρθαν στο φως από το infotainment του μοντέλου
- Θα έχει «δόντια» χαμηλά και νέες ζάντες
- Με μεγαλύτερη οθόνη αφής, χωρίς πολλά μπουτόν αλλά με ChatGPT
- Χωρίς χειροκίνητο κιβώτιο η GTI έκδοση

Οι εικόνες ήρθαν στο φως από το infotainment του μοντέλου

Στην αποκάλυψη του ανανεωμένου Golf προχώρησε η Volkswagen στην Έκθεση CES, φροντίζοντας πρώτα να το τυλίξει με βαρύ καμουφλάζ, ώστε να κρύψει κάποια από τα χαρτιά του κλειστά. Αυτό που δεν έκανε η VW είναι να προσπαθήσει να αποκρύψει με κάποιο τρόπο πως θα μοιάζει το μοντέλο μέσα στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου, αφού κάποιος παρευρισκόμενος κατάφερε να μπει μέσα στην καμπίνα του, να περιηγηθεί στο μενού και να εντοπίσει το μοντέλο «ακάλυπτο», το οποίο αφορούσε μάλιστα την έκδοση GTI.

Θα έχει «δόντια» χαμηλά και νέες ζάντες

Από τις εικόνες που ήρθαν στο φως μπορούμε να δούμε πως το ανανεωμένο Golf GTI θα έχει ακόμη πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους ξανά μέσω μιας λεπτής μπάρας, η οποία διακόπτεται μόνο από το γνωστό έμβλημα της μάρκας. Ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι επίσης ελαφρώς ανασχεδιασμένος, αφού πλέον, η γρίλια είναι μεγαλύτερη και λαμβάνει πλέον δύο νέα «δόντια». Οι ζάντες αλουμινίου είναι καινούριες επίσης καινούριες. Στο πίσω μέρος, το ανανεωμένο Golf GTI φαίνεται πως θα λάβει νέα γραφικά στα φώτα, όμως αυτά θα έχουν νέο σχήμα και μέγεθος. Χαμηλά, βλέπουμε ξανά τις δύο στρογγυλές «μπούκες» του σύστημα εξάτμισης.

Με μεγαλύτερη οθόνη αφής, χωρίς πολλά μπουτόν αλλά με ChatGPT

Το Golf GTI αναμένεται να υιοθετήσει τις ίδιες αλλαγές με τις απλές εκδόσεις του Golf στο εσωτερικό. Αυτό σημαίνει πως θα λάβει μεγαλύτερη οθόνη αφής που θα φιλοξενήσει το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, ενώ γνωρίζουμε πως από το τιμόνι έχουν αφαιρεθεί τα μπουτόν που ήταν ευαίσθητα στην αφή και έχουν τοποθετηθεί τα παραδοσιακά που χρειάζονται πάτημα και όχι ακούμπημα για να λειτουργήσουν. Ήταν άλλωστε γνωστό πως τα πρώτα είχαν δυσκολέψει τους  κατόχους του Golf και έτσι η γερμανικά φίρμα προχώρησε στην αλλαγή τους. Από κει και πέρα, ένα ακόμα νέο στοιχείο είναι η τεχνολογία ψυχαγωγίας ChatGPT, η οποία θα ενσωματωθεί σε ορισμένα αυτοκίνητα Volkswagen αργότερα φέτος.

Χωρίς χειροκίνητο κιβώτιο η GTI έκδοση

Το ανανεωμένο VW αναμένεται να παρουσιαστεί πλήρως τις επόμενες εβδομάδες. Οι εκδόσεις επιδόσεων όπως η GTI, η R, η GTD και η GTE ίσως παρουσιαστούν λίγο αργότερα. Το σίγουρο, όσον αφορά στην GTI έκδοση, είναι πως θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο και με 2λιτρο μοτέρ TSI, του οποίου η ιπποδύναμη μέχρι αυτή την στιγμή παραμένει άγνωστη.

test center
KIA