Το MX-5 της Τesla σε ψηφιακή φωτογραφία.

Το MX-5 της Τesla σε ψηφιακή φωτογραφία.

Το MX-5 της Τesla σε ψηφιακή φωτογραφία.

To MX-5 της Τesla

9.494 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2020)

Η αμερικανική εταιρεία θα μπορούσε να κατασκευάσει ένα προσιτό οικονομικά roadster για να πάρει τα σκήπτρα της κατηγορίας από το MX-5. Εσείς θα αγοράζατε ένα τέτοιο «παιχνιδιάρικο» ηλεκτρικό;

To πρώτο Tesla Roadster τράβηξε τα βλέμματα αλλά είναι η επερχόμενη δεύτερη γενιά αυτή που λέγεται πως θα ταράξει τα νερά της αυτοκίνησης χάρη στις «εξωγήινες» επιδόσεις της.

Με κόστος κτήσης κοντά στα 200.000 δολάρια το Roadster θα μπορεί να ανταγωνίζεται ή και να ξεπερνά σε επιδόσεις υπερ-αυτοκίνητα όπως η Pininfarina Battista και το Rimac C_Two  των οποίων η τιμή είναι από 1 έως 2 εκατομμύρια δολάρια. Όπως καταλαβαίνει κανείς, υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται να αγοράσουν το νέο Tesla Roadster και να γευτούν τις τρομερές του επιδόσεις σε μια πολύ προσιτή τιμή για αυτά που προσφέρει.

Πώς θα μπορούσε όμως η Τesla να κάνει πραγματικά την διαφορά στην κατηγορία των roadster; Σύμφωνα με έναν χρήστη του Twitter, η αμερικάνική εταιρεία θα μπορούσε, αν το ήθελε, να κατασκευάσει έναν άμεσο αντίπαλο για το Mazda MX-5, με σκοπό να πάρει τα ηνία της κατηγορίας από ένα θρυλικό μοντέλο που βρίσκεται στην κορυφή από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από πολλα πολλά χρόνια.

Στις ψηφιακές φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν ένα τέτοιο προσιτό ηλεκτρικό roadster θα έπαιρνε σαφή έμπνευση από το Τesla Model 3 τόσο στα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω όσο και στον πρόβολο.

Eσείς τι λέτε; Θα θέλατε να δείτε ένα ηλεκτρικό προσιτό fun to drive roadster από την Τesla;
 

Toyota
moto