Αλλαγές στα μηχανικά σύνολα δεν υπάρχουν.

Η Lumma oνόμασε το πακέτο της CLR.

To Q8 της Lumma

1.719 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2019)

Σχεδόν αγνώριστο έχει γίνει το Q8 της Audi μετά την φροντίδα του οίκου Lumma.

Το πολύ ξεχωριστό της πακέτο για το Audi Q8 παρουσίασε ο βελτιωτικός οίκος Lumma. Αυτό περιλαμβάνει πολλές αναβαθμίσεις στην εμφάνιση του γερμανικού SUV, αφού δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Όπως συνηθίζει να κάνει η μάρκα, ονόμασε το πακέτο της CLR και προσέφερε στο μοντέλο τέτοια «καλούδια» που το κάνουν σχεδόν αγνώριστο. Κατ αρχάς, το μοντέλο λαμβάνει τώρα νέας σχεδίασης προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς, πιο σπορ διαχύτη αλλά και ενισχυμένους θόλους τροχών. Φυσικά, δεν γίνεται να μην σταθεί κανείς στις πλαϊνές ποδιές, στις ράγες αλλά και στον μαύρο αεραγωγό πάνω στο καπό. Συνεχίζοντας στο πίσω μέρος, το μάτι πέφτει στην πίσω μαύρη αεροτομή αλλά και τον καινούριο πίσω διαχύτη.
 
Αλλαγές στα μηχανικά σύνολα δεν υπάρχουν. Ίσως και γιατί η Audi ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα το μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο με δύο νέες επιλογές με V6 κινητήρες. Η πρώτη είναι αυτή του 3λιτρου TFSI βενζινοκινητήρα, η οποία θα εξοπλίζει την έκδοση του Q8, «55 TFSI». Η μέγιστη ισχύς μετριέται στους 340 ίππους με ροπή στα 500 Nm μεταξύ 1.370 και 4.500 σ.α.λ. Σύμφωνα με τη μάρκα το πολυτελές SUV μέσω του συγκεκριμένου μοτέρ είναι σε θέση να φτάνει από στάση τα 100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να ανέρχεται στα 250 χλμ./ώρα.
 
Η δεύτερη νέα επιλογή που προσφέρει στους πελάτες της η Audi είναι αυτή του V6 3,0 λίτρων diesel κινητήρα, ο οποίος  προσφέρει 231 ίππους, έχοντας την ίδια ροπή με το νέο μοτέρ βενζίνης (500 Nm). Σε ότι αφορά το σπριντ των 0-100 χλμ./ώρα, το Q8 45 TDI είναι λίγο πιο αργό από το 55 TFSI, καθώς όπως υποστηρίζει η Audi χρειάζεται 7,1 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 233 χλμ./ώρα.
 

ELASTIKA 2024
vw