Το Robocar στοχεύει στην πρώτη αυτόνομη ανάβαση.

Το Robocar για την πρώτη αυτόνομη ανάβαση

2.152 Επισκέψεις στο άρθρο (27/6/2018)

Αυτόνομο, με περισσότερους από 500 ίππους να το κινούν. Αυτό είναι το Robocar, που πρέπει να γνωρίσετε.

Το Goodwood Festival of Speed είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσεις στις 12 Ιουλίου και η Roborace, έχει βαλθεί να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα επιχειρήσει να διανύσει μία διαδρομή μήκους 1.86 χιλιομέτρων, μέσω ενός αγωνιστικού πλήρως αυτόνομου οχήματος, του Robocar.
 
Το Robocar για να μπορέσει να κινηθεί χωρίς οδηγό χρησιμοποιεί διάφορους αισθητήρες LiDAR, ραντάρ, κάμερες αλλά και ένα σύστημα GPS. Όλες αυτές οι πληροφορίες αναλύονται από ένα υπολογιστή υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος χρησιμοποιεί αλγόριθμο AI και έτσι το μοντέλο μπορεί να κινείται από μόνο του. Αξίζει να πούμε πως η κίνηση του δεν γίνεται με αργούς ρυθμούς, καθώς το Robocar παίρνει ισχύ από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Έκαστος παράγει 183 ίππους, για να έρθει η συνολική ισχύς να «κλείσει» στα 507 άλογα.
Τέλος, εκτός από την απορία που γεννάται αν θα καταφέρει το αυτόνομο αυτοκίνητο να κάνει την ανάβαση των περίπου 2 χιλιομέτρων, η Roborace αναφέρει πως όποιος παρευρεθεί στην εκδήλωση και επισκεφτεί το περίπτερο της εταιρείας θα μπορέσει να έχει μια εντυπωσιακή εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda