2 φωτογραφίες »

H σχεδιαστική γλώσσα της φίρμας μεταφέρθηκε αυτούσια στο σχέδιο.

Το SUV της McLaren;

2.377 Επισκέψεις στο άρθρο (30/9/2020)

Η βρετανική φίρμα συνεχίζει να λέει όχι στην κατασκευή ενός SUV. Αν όμως άλλαζε γνώμη, αυτό το σχέδιο είναι αρκετά ακριβές για το τι πρέπει να περιμένουμε.


Mε την Lamborghini να έχει παρουσιάσει ήδη την Urus και την Ferrari να βρίσκεται μια ανάσα από την αποκάλυψη του πρώτου της SUV κάτω από το όνομα Purosangue, οι μάρκες κατασκευής σπορ αυτοκινήτων που δεν έχουν κάποιο crossover στην γκάμα τους γίνονται ολοένα και λιγότερες.

Η McLaren είναι από τις λίγες εταιρείες που όχι μόνο δεν έχει στην γκάμα της κάποιο τέτοιο αυτοκίνητο αλλά τακτικά, δηλώνει πως δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο να αναπτύξει κάποιο SUV υψηλών επιδόσεων ακόμα και εάν ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα τόνωνε σημαντικά τις πωλήσεις και τα έσοδά της.

Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής πάντως παρουσίασε την πρότασή του για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα McLaren SUV, προσπαθώντας μάλιστα να μεταφέρει την σπορ σχεδιαστική γλώσσα της βρετανικής μάρκας. Όντως, τα φωτιστικά σώματα, το νευρώδες καπό και η επικλινής οροφή θυμίζουν έντονα τα πρόσφατα μοντέλα της McLaren.

To ψηφιακό αυτό σχέδιο δείχνει πως έχει χώρο μόνο για δύο επιβάτες και σίγουρα δεν φαίνεται πως πρόκειται για ένα SUV που δίνει έμφαση στην πρακτικότητα. Στόχος του είναι οι επιδόσεις και η οδηγική ευχαρίστηση ενώ οι Βρετανοί θα έμπαιναν σίγουρα στον κόπο να προσφέρουν στο μοντέλο και σύστημα τετρακίνησης για να εξασφαλίσουν καλύτερη πρόσφυση πάνω σε οποιοδήποτε έδαφος.
 

Hyundai
NISSAN