Το αυτοκίνητο του μέλλοντος είναι ήδη εδώ
3 Φωτογραφίες »

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος είναι ήδη εδώ

13.278 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2023)

Αυτοκίνητο που παίρνει προς και σου βάζει κλιματισμό ενώ είσαι σπίτι, πάει για service «μόνο του» και σου λέει που να παρκάρεις, ενώ παράλληλα σε ειδοποιεί αν υπάρχει πρόβλημα.

Digital υπηρεσίες νέας γενιάς

Η εποχή που βλέπαμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας αυτοκίνητα που πάταγες ένα κουμπάκι και έπαιρναν μπρος έφτασε η στιγμή που έγινε πραγματικότητα. Μάλιστα είναι μια πραγματικότητα που ισχύει εδώ και κάποια χρόνια, όσο και αν αρκετοί από εμάς δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.
Μη σκεφτείτε ότι αυτό ισχύει σε αυτοκίνητα των 200.000 ευρώ, αλλά στα «απλά» αυτοκίνητα που πουλάνε περισσότερο. Πως; Μέσω των εφαρμογών τελευταίας γενιάς  που προσφέρουν οι εταιρείες. Γιατί αυτό που ξεχωρίζει μια top μάρκα αυτοκινήτου από μια καλή μάρκα αυτοκινήτου δεν έχει να κάνει μόνο με κινητήρες, εμφάνιση ή οδηγική συμπεριφορά μοντέλων της, αλλά με την ικανότητα να προσφέρουν μια συνολική εμπειρία συμβίωσης ανώτερου επιπέδου αντιλαμβανόμενες τις ιάσεις που θα επικρατήσουν.

Τα αυτοκίνητα γίνονται ψηφιακά και ελέγχονται από το κινητό

Μια γενική τάση, τόσο στο αυτοκίνητο όσο και γενικότερα, είναι η είσοδος της καινοτομίας μέσω της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης στην ζωή μας. Στον κόσμο του αυτοκινήτου, η ύπαρξη της τεχνολογίας είναι εμφανής σε κάθε σημείο καθώς πλέον τα περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν πλήρη ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης και συστήματα infotainment. Έτσι oι μάρκες αυτοκινήτων έχουν εντοπίσει τις δυνατότητες που προσφέρει αυτό το νέο σύστημα και έχουν ήδη αναπτύξει διαφόρους τρόπους που μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ψηφιακά και να διευκολύνουν πολλές διαδικασίες γύρω από την κατοχή αυτοκινήτου.

Ωραία αλλά πολύ φλου ακούγονται θα πει κάποιος και ότι όλα αυτά «θα είναι μανούρα» για να τα κάνεις. Και όμως έχουν σχεδιαστεί με τόσο απλό τρόπο που το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα κινητό τηλέφωνο και μια εφαρμογή. Τα πάντα ελέγχονται από το κινητό σου λοιπόν

Service από τον καναπέ σου σε ζωντανή μετάδοση

Ας δούμε λοιπόν τι δυνατότητες δίνουν οι TOP εταιρείες σε Afer Sales στους κατόχους. Θα ξεκινήσουμε από τις υπηρεσίες «βοηθού service», οι οποίες πρακτικά σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις σέρβις από το σπίτι σου.

Η εφαρμογή σε ειδοποιεί πότε πρέπει να κάνεις σέρβις και εσύ το μόνο που έχει σαν κάνεις είναι να διαλέξεις –πάλι μέσω εφαρμογής- σε ποιο εξουσιοδοτημένο θα το πας και πότε. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, υπάρχουν εταιρείες που σου στέλνουν και video να δεις μόνος σου πιθανά προβλήματα και να σε ειδοποιήσουν για το κόστος. Επιπλέον αφού τελειώσει η διαδικασία, δε χρειάζεται να συμπληρώσεις βιβλιαράκια, αφού υπάρχει η δυνατότητα να έχετε ψηφιακό book service όπου ενημερώνετε αυτόματα.

Μάλιστα αν είστε από τους τυχερούς που η μάρκα προσφέρει και υπηρεσία pick up and delivery, τότε έρχονται και παίρνουν το αυτοκίνητο από το σπίτι σας και σας το επιστρέφουν με το πέρας των εργασιών.

Το αυτοκίνητό σου στέλνει μήνυμα ότι δεν είναι καλά

Δεν είναι μόνο ο «βοηθός service» που σου λύνει τα χέρια, είναι και οι υπηρεσίες απομακρυσμένου χειρισμού. Σε αυτές περιλαμβάνεται ο πλήρης έλεγχος του οχήματος από το κινητό, Για να καταλάβετε αν κάτι δεν πηγαίνει καλά, το αυτοκίνητο στέλνει στο τηλέφωνό σας ειδοποίηση.

Επιπλέον έχετε τη δυνατότητα από το κινητό σας να κλειδώνεται/ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητό σας και να βάζετε σε χρήση τον κλιματισμό πριν μπείτε μέσα για να δημιουργήσετε το κλίμα που σας ευχαριστεί. Οι πιο προηγμένες εφαρμογές μάλιστα δημιουργούν ένα ψηφιακό κλειδί, το οποίο μπορείς να διαμοιράσεις και σε άλλα άτομα, π.χ. το παιδί σου ή την/τον σύζυγο και να το χρησιμοποιούν και αυτοί αντί του κλειδιού.

Σου βρίσκει που να παρκάρεις και δεν αφήνει να στο κλέψουν

Παράλληλα οι εξελιγμένες υπηρεσίες νέας γενιάς, έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν σε πραγματικό χρόνο γεγονότα που συμβαίνουν για να έχετε ενημέρωση σε live χρόνο γι ατις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο, αν π.χ. γίνει κάποιο ατύχημα στην πορεία που έχετε επιλέξει στον navi, να σε ειδοποιεί για κοντινότερα βενζινάδικα ή φορτιστές όταν μειώνεται η αυτονομία, αλλά και να σου βρίσκει διαθέσιμες θέσεις parking.

Μάλιστα σε περίπτωση που παρκάρετε βιαστικά και ξεχάσετε το που, η εφαρμογή εντοπίζει το όχημα, ενώ παράλληλα ειδοποιεί και την αστυνομία αν στο ενδιάμεσο προσπαθήσει κάποιος να το παραβιάσει.

Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις TOP εταιρείες και τι ψηφιακές ευκολίες προσφέρουν στους κατόχους
 

Σελίδα 2Meta Car Services by Mercedes: Πακέτο ψηφιακών εφαρμογών Mercedes Me
Σελίδα 3Ford Pass : Λειτουργίες άνεσης και πρόληψης από Ford
Σελίδα 4Volkswagen We Connect Go και let's go
Σελίδα 5SEAT Connect & My SEAT app: Ψηφιακή διευκόλυνση από SEAT
Σελίδα 6Εφαρμογή My Fiat : Ψηφιακή πρόσβαση σε ανταλλακτικά με ειδικές τιμές
Σελίδα 7Audi Digital Interactive Service: Οπτικό υλικό από συντήρηση σε πραγματικό χρόνο
BRIDGESTONE TURANZA 6
test center