Ψηφιακή πρόταση για το νέο RS3.

¶λλη μια πρόταση για το νέο Audi A3.

To νέο Audi RS3;

4.218 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2019)

Στόχος της Audi είναι να κάνει το νέας γενιάς RS3 πιο γρήγορο από την Mercedes-AMG A 45 S! Πώς σας φαίνεται;

Mε το ολοκαίνουριο A3 να αναμένεται να κάνει ντεμπούτο τον Μάρτιο του 2020 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, έχουν έρθει στο φως μια σειρά από πληροφορίες για το μοντέλο. Παράλληλα, ο ανεξάρτητος σχεδιαστικός οίκος SRK Designs αποφάσισε να παρουσιάσει την δική του πρόταση για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η πανίσχυρη RS έκδοση του πολυτελούς μικρομεσαίου.

Το νέο A3 θα μοιάζει πολύ στα νέα Α1 και Q3 και θα βασίζεται πάνω σε μια πολύ αναβαθμισμένη έκδοση της MQB πλατφόρμας που θα μπορεί να εξοπλιστεί τόσο με ήπια όσο και με plug-in υβριδικά σύνολα. Επίσης, σίγουρο πρέπει να θεωρείται πως τόσο το μήκος όσο και το μεταξόνιο όλων των εκδόσεων θα μεγαλώσει ώστε οι επιβάτες να έχουν περισσότερους χώρους για τα πόδια τους και την άνεσή τους.
Εδώ στην ψηφιακή φωτογραφία για την έκδοση RS, οι σχεδιαστές προσέφεραν στο μοντέλο πιο άγρια εμφάνιση μέσω της τοποθέτησης μεγάλων αεραγωγών, νέου διαχύτη και ολοκαίνουριων φωτιστικών σωμάτων. Πάρα ταύτα, θα έλεγε κανείς πως η πρόταση είναι αρκετά συντηρητική, αφού, εάν λάβουμε υπόψη μας την σχεδίαση των RS6 Avant και RS7, η Audi θα προσπαθήσει πιθανότατα να κάνει την εμφάνιση του RS3 αρκετά πιο ακραία.

Η νέα γενιά του A3 θα προσφέρεται ως 5θυρο hatchback και σεντάν και στην συνέχεια θα λανσαριστεί και σε «Allroad» έκδοση με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, πλαστικά στο αμάξωμα και νέο σύστημα ανάρτησης. Η έκδοση αυτή θα τοποθετηθεί κάτω από το Q3 και πιθανότατα θα γίνει αντίπαλος της νέας Mercedes GLA που θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2021. Ακόμα, πληροφορίες αναφέρουν πως μια liftback έκδοση βρίσκεται στα σχέδια της μάρκας ενώ διάδοχο πρέπει να περιμένουμε και για το A3 e-tron. Όσον αφορά τις πιο σπορ εκδόσεις, η Audi θα λανσάρει τα S3 και RS3 μέσα στο 2020. Το νέο S3 λέγεται πως θα έχει κάτω από το καπό τον ίδιο 2λιτρο
υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του Group με απόδοση κοντά στα 330 άλογα, ενώ το RS3 αποδίδει 420 άλογα χάρη στο ίδιο 2,5 λίτρων turbo μοτέρ. Το RS3 λέγεται πως θα εξοπλιστεί με εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης που θα του επιτρέπει να έχει drift mode, ενώ θα έχει κράτημα που «θα το κάνει να ξεχωρίζει σε σχέση με τα άλλα μοντέλα του VW Group που βασίζονται πάνω στην MQB πλατφόρμα». Tέλος, πρέπει να σημειωθεί πως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο A3 δεν θα διατεθεί σε 3θυρη και cabrio έκδοση.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το νέο RS3 θα πετυχαίνει το 0-100χλμ./ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, κάτι που θα το κάνει πιο γρήγορο από την νέα AMG A 45 S. To εμπορικό του λανσάρισμα θα γίνει το 2021 με τιμή πάνω από τα 70.000 ευρώ.
 

NEO TRAFIC
moto