Αυτό είναι το νέο "όπλο" της Hyundai για το WRC.

Οι επίσημες συμμετοχές θα είναι ντυμένες στα χρώματα της Shell.

Το νέο όπλο της Hyundai

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/12/2015

Η Hyundai αποκάλυψε το i20 WRC το οποίο θα την εκπροσωπήσει στο WRC. Ας δούμε πληροφορίες για αυτό αλλά και ποιοι θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι του.

 
Η Hyundai παρουσίασε το νέο i20 WRC το οποίο θα την εκπροσωπήσει στο WRC για μία και μόνο χρονιά, αφού από το 2017 οι κανονισμοί θα αλλάξουν. 

Η εργοστασιακή ομάδα της Hyundai διατηρεί τους οδηγούς Thierry Neuville, Hayden Paddon και Dani Sordo, ενώ θα έχει συνολικά τρία αυτοκίνητα. Από την άλλη ο Kevin Abbring θα εμφανιστεί σε λίγους μόνο αγώνες και θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε δοκιμές εξέλιξης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Hyundai έκανε αρκετές δοκιμές στο i20 WRC καθώς έκανε περίπου 5.000 χλμ. με την ελπίδα πως θα έχει πλέον ένα αυτοκίνητο ανταγωνιστικό, που θα μπορέσει να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει τη VW.

Σε κάθε αγώνα τα δύο επίσημα αυτοκίνητά της θα είναι στα χρώματα της Shell, ενώ αυτό της δεύτερης ομάδας θα είναι στα χρώματα της Mobis.

Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τρεις συμμετοχές αυτοκινήτων Hyundai σε κάθε αγώνα, θα γίνει στο Monte Carlo, όπου θα αγωνιστούν δύο αυτοκίνητά της.

Tags: HYUNDAI i20