3 φωτογραφίες »

Η νεοσυσταθείσα ομάδα του Mattias Ekstrom, EKS JC αποκάλυψε ότι αναπτύσσει ένα αυτοκίνητο με προδιαγραφές Rally2.

Το Audi quattro αναβιώνει στο WRC

2.614 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2021)

Το Audi quattro έχει γράψει τη δική του ιστορία στο WRC και δεν αποκλείεται σύντομα η συγκεκριμένη ονομασία να είναι και πάλι παρούσα, χάρη σε ένα νέο πρότζεκτ που υλοποίησε ο οδηγός αγώνων, Mattias Ekstrom.

Η νεοσυσταθείσα ομάδα του Mattias Ekstrom, EKS JC αποκάλυψε ότι αναπτύσσει ένα αυτοκίνητο με προδιαγραφές Rally2 που βασίζεται στο Audi Α1 και είναι κατάλληλο για τις κατηγορίες WRC2 και WRC3. Μάλιστα ο πρωτεργάτης του πρότζεκτ δεν ήταν μόνος του σε όλο αυτό το εγχείρημα καθώς είχε βοήθεια από την νοτιοαφρικανική εταιρεία, Rally Technic.
 
«Όταν κυκλοφόρησε η νέα γενιά του Audi A1, ξέραμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε κάτι από αυτό», δήλωσε ο Ekstrom, συνεχίζοντας. «Και αφού όλοι γνωρίζουν το πάθος μου για ράλλυ, έγινε γρήγορα σαφές ότι θα φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο ράλλυ. Το αυτοκίνητο είναι έτοιμο, απομένει να κάνουμε τις τελικές ρυθμίσεις που θα μας υποδεχτούν αφού πραγματοποιήσουμε κάποια χιλιόμετρα δοκιμών. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για να ανακοινώσουμε κάτι, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι θα δούμε το αυτοκίνητο σε κάποιους αγώνες την άνοιξη ή το καλοκαίρι».  
 
Η τροφοδοσία του αυτοκινήτου γίνεται από έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1,6 λίτρων κινητήρα που προσφέρει 263 ίππους και συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο πέντε σχέσεων. Η ισχύς φυσικά πηγαίνει και στους τέσσερις τροχούς. Να σημειωθεί πως παρά το γεγονός πως το αγωνιστικό αυτοκίνητο δεν προέρχεται από εργοστασιακή ομάδα της Audi το εξωτερικό του φέρει τα χρώματα του αυθεντικού S1 quattro.
 

FORD E-TRANSIT
fiat