Το πιο οικονομικό αυτοκίνητο της χρονιάς (σε κατανάλωση & έξοδα χρήσης)

18.210 Επισκέψεις στο άρθρο (31/12/2020)

Αν κάποιος θέλει να αποκαλείται «smart» αγοραστής, δεν αρκεί να βρει την καλύτερη προσφορά για να αγοράσει ένα νέο μοντέλο ή πιο αυτοκίνητο είναι «Value For Money». Ο πραγματικός έξυπνος αγοραστής θα πρέπει να υπολογίσει και τις μελλοντικές απαιτήσεις σε χρήματα του αυτοκινήτου. Ποιές μπορεί να είναι αυτές;

Αρχικά η κατανάλωση, γιατί μπορεί στα 100 χλμ. να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά, αλλά στα 100 χιλιάδες χιλιόμετρα μιλάμε για χιλιάδες ευρώ. Αντίστοιχα έχουμε και τα έξοδα χρήσης και συντήρησης. Τι τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει –αν δεν είναι μηδενικά- να καταβάλλετε κάθε χρόνο, πόσο κοστίζει το προγραμματισμένο service, πως κοστολογούν οι ασφαλιστικές το όχημα ή ακόμα και αν υπάγεται στις διατάξεις του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, είναι σημαντικά οικονομικά κριτήρια που καθορίζουν τα ετήσια έξοδα του αυτοκινήτου και θέματα που έχουμε αναδείξει σε μεγάλες μας έρευνες στο AutoΤρίτη.

Η αλήθεια είναι πως συνήθως τα μικρά οχήματα έχουν ένα πλεονέκτημα στα παραπάνω. Είναι πιο μικρά -ως εκ τούτου πιο ελαφριά και κατά βάση τα συναντώνται και σε πιο μικρές εκδόσεις ισχύος. Άλλωστε και πέρσι νικητή του ειδικού βραβείου «πιο οικονομικό αυτοκίνητο της χρονιάς σε κατανάλωση & έξοδα χρήσης» οι αναγνώστες μας ανέδειξαν το Hyundai i10. Η κορεάτικη φίρμα και φέτος εκπροσωπείται με ένα μικρό μοντέλο το νέο –και ήπια υβριδικό- i20. Βέβαια υβριδικά, συνεπώς και με χαμηλότερη κατανάλωση είναι και τα Toyota Yaris και Hyundai Jazz, αλλά και το Dacia Sandero το μοναδικό νεό μικρό με σύνολα πετρελαίου. Χαμηλή κατανάλωση και μειωμένα έως και μηδενικά τέλη υπόσχεται και ο 1,5 BlueHDi, κινητήρας diesel που θα συναντήσουμε στα Citroen C4, Opel Mokka και Peugeot 2008. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις plug-in εκδόσεις των Ford Kuga, Mercedes GLA, Renault Captur, Seat Leon, Skoda Octavia και VW Golf, οι οποίες μάλιστα εκτός από μηδενικά τέλη, μπορούν να κινηθούν και αμιγώς ηλεκτρικά μέσα στην πόλη.

Όσον αφορά στα ηλεκτρικά μοντέλα, εκεί τα πράγματα είναι πιο απλά αφού τα τέλη είναι μηδενικά, η κατανάλωση δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο, ενώ και οι εργασίες συντήρησης είναι πιο οικονομικές, συνεπώς έχετε λιγότερους παράγοντες να λάβετε υπ` όψιν πριν ψηφίσετε.

Ψήφισε εδώ το BEST CAR 2021 και στη συνέχεια το Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς έχοντας την ευκαιρία να κερδίσεις 1 από τα 2 αυτοκίνητα και πολλά  πλούσια δώρα
 
Μάθετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τα υποψήφια αυτοκίνητα της χρονιάς κάνοντας κλικ ΕΔΩ και μετά ψηφίστε μόνο 1 από τα μοντέλα του διαγωνισμού, με ένα ΚΛΙΚ πάνω στο αυτοκίνητο επιλέξατε. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ 1 από τα 2 σούπερ αυτοκίνητα (1 νέο Ford Kuga ή 1 νέο Peugeot e-208) δικό τους για 6 ολόκληρους μήνες ξεχνώντας ασφάλειες, φόρους, τέλη, χαράτσια και service, αφού είναι όλα πληρωμένα.

Ο διαγωνισµός-θεσµός τελείται υπό την αιγίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζεται από «μεγάλα ονόματα» της αγοράς αυτοκινήτου και των υπηρεσιών-προιόντων αυτοκινήτου (Αutohellas Hertz, AVIN, Falken Hellas). To «Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς» και η «Αττική Οδός» στέκoνται µεγάλοι αρωγοί στο Best Car 2021. Επιπλέον το θεσμό υποστηρίζουν ως αρωγοί-δωροθέτες σηµαντικές εταιρείες της ελληνικής αγοράς οι οποίες εστιάζουν, µε συγκεκριµένες δράσεις εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, στην προαγωγή της οδικής ασφάλειας!

NEO TRAFIC
moto