5 φωτογραφίες »

Το νέο, 8ης γενιάς, VW Golf ακολουθεί τη σχεδιαστική αυτοσυγκράτηση, που ορίζει η φιλοσοφία της εξέλιξης και όχι της επανάστασης.

VW Golf: Συνώνυμο με την καινοτομία

45.144 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2020)

Επί σχεδόν πενήντα χρόνια, το VW Golf παραμένει μία σταθερή αισθητική και βιομηχανική αξία ορίζοντας ταυτόχρονα τις τάσεις και τις καινοτομίες στην κατηγορία, που το ίδιο δημιούργησε.

Το νέο, 8ης γενιάς, VW Golf ακολουθεί τη σχεδιαστική αυτοσυγκράτηση, που ορίζει η φιλοσοφία της εξέλιξης και όχι της επανάστασης και η που η VW ακολούθησε πιστά και στις 7 προηγούμενες γενιές του μοντέλου, που έγινε προπομπός μιας ολόκληρης κατηγορίας μοντέλων: Tων μικρομεσαίων hatchback οικογενειακών. Και όμως, η VW φέρνει το 8ης γενιάς Golf πιο κοντά στο μέλλον, αφού όπως και στα προηγούμενα κάτω από το εξευγενισμένο design κρύβει την καινοτομία. Τι φέρνει όμως το Golf 8 πέρα από τα νέα LED φώτα, τη λεπτή μάσκα, το νέο σήμα της VW και την κορυφαία του πλέον αεροδυναμική, που από το 0,30 έπεσε στο 0,275;

Σίγουρα το ψηφιακό cockpit, που καθιστά ξανά το, ευρύχωρο και πρακτικό, εσωτερικό του Golf σημείο αναφοράς στην κατηγορία. Το Innovision Cockpit περιλαμβάνει τον διαμορφούμενο ψηφιακό πίνακα οργάνων Digital Cockpit μεγέθους 10'' και την -σε συνέχεια του πρώτου- έως 10 ιντσών κεντρική οθόνη. Η λειτουργία εξατομίκευσης παρέχει τη δυνατότητα αναγνώρισης του οδηγού και αυτόματης ενεργοποίησης του προσωπικού του προφίλ οδήγησης: Από τη ρύθμιση καθισμάτων και τον φωτισμό μέχρι την επιλεγμένη θερμοκρασία και τις ενδείξεις του πρωτοποριακού Head up Display. Με τη λειτουργία Voice Control, το ηχοσύστημα, το τηλέφωνο, το σύστημα κλιματισμού και η πλοήγηση ελέγχονται με φωνητικές εντολές τελευταίας γενιάς, που συνδέεται και με το Alexa. Όλα αυτά μαζί με τους διακόπτες αφής για τα φώτα που βρίσκονται αριστερά από το τιμόνι και που για πρώτη φορά καταργούν τον κλασσικό περιστροφικό διακόπτη δημιουργούν μία συνεχόμενη «ψηφιακή» επιφάνεια, η οποία τονίζεται από την απουσία, ουσιαστικά, φυσικών διακοπτών.

Τα συστήματα με τα οποία εφοδιάζεται το νέο VW Golf δεν συνδέονται μόνο μεταξύ τους, αλλά υπάρχει και online σύνδεση με τις υπηρεσίες We Connect και We Connect Plus της VW, επιτρέποντας στο Golf να βρίσκεται σε μία real time επικοινωνία με τον έξω κόσμο και το διαδίκτυο. Για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της κατηγορίας υπάρχει Travel Assist, το οποίο επιτρέπει την ημιαυτόνομη οδήγηση ακόμα και σε ταχύτητες της τάξης των 210 χλμ./ώρα. Και οι καινοτομίες δεν σταματούν εδώ. Το νέο Golf είναι, το πρώτο αυτοκίνητο της VW με σύστημα Car2X το οποίο επιτρέπει την επικοινωνία με άλλα οχήματα, που έχουν αντίστοιχο σύστημα και είναι σε απόσταση έως 800 μέτρα, να ανταλλάσσουν χρήσιμες πληροφορίες μεταξύ τους, όπως κάποιο ατύχημα ή σημείο κινδύνου!

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
moto