2 φωτογραφίες »

WRC Ράλι Τουρκίας: Ατυχίες, κλαταρίσματα & στο τέλος κερδίζει η Toyota

2.768 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2020)

Ο Elfyn Evans έκανε την αντεπίθεσή του στο σημερινό τελευταίο σκέλος του Ράλι Τουρκίας παίρνοντας τη νική με το μέγιστο δυνατό όφελος, αφού κέρδισε και την power stage. Ακολούθησαν ο Neuville και ο... γερόλυκος Loeb.


Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μπορούν να έρθουν τα πάνω-κάτω από τη μία στιγμή στην άλλη και αυτό αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά περίτρανα στο Κυριακάτικο, τελευταίο σκέλος στην Τουρκία. Μέχρι χθες, όλα έδειχαν πως ο Thiery Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) είχε χτίσει μία διαφορά ασφαλείας από τους Sebastian Loeb (Hyundai i20 Coupe WRC) και Sebastian Ogier (Toyota Yaris WRC), οι οποίοι ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους έχοντας την ίδια διαφορά των 33,2 δλ. από τον πρωτοπόρο. Όμως, ο -4ος χθες- Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) και η μοίρα, δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα.

Οι τέσσερις σημερινές ε.δ. εξελίχθηκαν σε δράμα για κάποια από τα πληρώματα που πρωταγωνιστούσαν. Την αρχή έκανε ο Ogier που είχε ένα κλατάρισμα στο 18,3 χλμ. της πρώτης ειδικής της ημέρας (9ης συνολικά). Ένα το κρατούμενο. Επόμενος στη λίστα ο πρωτοπόρος Neuville που είχε κλατάρισμα στο μπροστά δεξί λάστιχο στο 25,2 χλμ. της ίδιας ειδικής και χρειάστηκε να αλλάξει λάστιχο. Δύο τα κρατούμενα. Λίγο μετά, στην ίδια -καταραμένη- 9η ε.δ. και πιο συγκεκριμένα στο 22,9 χλμ. παρέδωσε τη μάχη και ο Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) λόγω προβλήματος στην πίσω ανάρτηση του Fiesta, ενώ το καρέ της καταστροφής ολοκληρώθηκε από τον Loubet (Hyundai i20 Coupe WRC) που εγκατέλειψε στην 9η ε.δ. στο 26,4 χλμ..

Με αυτά και με εκείνα, ο Evans βρέθηκε από τέταρτος, πρώτος χωρίς ιδιαίτερο κόπο, αν και για να τα λέμε όλα, κέρδισε αυτή την καταραμένη ειδική, ενώ μετέπειτα πήρε και την power stage. Ο Neuville προσπάθησε με νύχια και με δόντια να ανακαταλάβει την πρώτη θέση ωστόσο αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο «βετεράνος» Sebastian Loeb.

Στην power stage εξασφάλισαν τους έξτρα βαθμούς κατά σειρά οι Elfyn Evans, Thiery Neuville, Sebastian Loeb, Kalle Rovanpera και Gus Greensmith.

Ανανεώνουμε το ραντεβού με τον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, που θα πραγματοποιηθεί στις 8-11 Οκτβωρίου στη Σαρδηνία.


Mercedes
moto