Το Ράλλυ Ακρόπολις δεν θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του ERC για το 2019, ανανεώνοντας το ραντεβού του με το κοινό για το 2020.

Χωρίς Ράλλυ Ακρόπολις το 2019

1.800 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2018)

Το 2019 θα είναι έτος ανασύνταξης για το Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς η ΟΜΑΕ από κοινού με το Eurosport κατέληξαν στην απόφαση να μην διεξαχθεί ο αγώνας την επόμενη χρονιά.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, αποτέλεσμα της επιτακτικής, πλέον, ανάγκης να τεθούν υγιείς οικονομικές και θεσμικές βάσεις για το Ράλλυ Ακρόπολις, ώστε το 2020 να επιστρέψει στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, κάτι για το οποίο υπάρχει κατ΄ αρχήν συμφωνία με τον Promoter του ERC.
 
Με πλήρη συναίσθηση της σημασίας και της Ιστορίας του Ράλλυ Ακρόπολις για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, και τους χιλιάδες φίλους του, η συγκεκριμένη απόφαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη για την ΟΜΑΕ, όμως και αναγκαία για να οικοδομηθεί το σταθερό υπόβαθρο που απώλεσε, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, ο «εθνικός μας αγώνας».
 

Το οικονομικά δυσβάσταχτο βάρος και οι ζημίες που κλήθηκε να επωμιστεί η ΟΜΑΕ από το 2015 και έπειτα έφεραν τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας πιο κοντά σε αυτή την απόφαση. Στην ανακοίνωση τονίστηκε και η κρίσιμη συμβολή των συνδιοργανωτών, δηλαδή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων, όπως επίσης και των χορηγών ΕΚΟ και SEAJETS, που εξασφάλιζε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών την ορθή και επιτυχημένη διοργάνωση του αγώνα, καθώς και τις υποχρεώσεις προς τον Promoter.
 
Τέλος, υπογραμμίζεται η σημασία της έλλειψης ισχυρού κρατικού υποστυλώματος του Ράλλυ Ακρόπολις, ενός διεθνούς αγώνα αυτοκινήτων σε πρωταθλήματα μεγάλης εμβέλειας και παγκόσμιας προβολής, που δεν μπορεί να υπάρξει δίχως τη συμμετοχή της ύψιστης διοίκησης του κράτους που τον ζητά και τον διοργανώνει.

Toyota
moto