Η επόμενη Huracan θα είναι η πρώτη υβριδική Lamborghini

«Η επόμενη Huracan πρέπει να είναι υβριδική. Αυτή είναι η απάντηση, όχι η τροφοδότηση αποκλειστικά με ηλεκτρισμό» δήλωσε ο Domenicalli.     

Εκτός της Ηuracan και το Urus θα κυκλοφορήσει σε υβριδικές εκδόσεις

Υβριδική η επόμενη Huracan

2.181 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2017)

Το πρώτο sport car της Lamborghini που θα κινείται με ηλεκτρισμό θα κυκλοφορήσει το 2022 και δεν θα είναι άλλο από την Huracan.

Πάρα το ότι η ιταλική βιομηχανία μέχρι στιγμής ήταν γνωστή για την απροθυμία της να εγκαταλείψει τις παραδοσιακές μορφές ενέργειας, εν τούτοις ανακοίνωσε πως τόσο η επόμενη Huracan, όσο και κάποιες από τις εκδόσεις του Urus, του SUV που πρόκειται να κυκλοφορήσει η εταιρεία μέσα στο 2018, θα τροφοδοτούνται και με ηλεκτρική ενέργεια. Μάλιστα το Urus αναμένεται να παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο, αλλά προς το παρόν δεν έχουν αποκαλυφθεί τεχνικές λεπτομέρειες.

Μιλώντας για την  Huracan, ο επικεφαλής της εταιρείας, Stefano Domenicalli ανέφερε: «Η επόμενη Huracan πρέπει να είναι υβριδική. Αυτή είναι η απάντηση, όχι η τροφοδότηση αποκλειστικά με ηλεκτρισμό».     
Από την άλλη πλευρά η επόμενη Aventador, η οποία θα κυκλοφορήσει πριν την Huracan, θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από παραδοσιακές πηγές ενέργειας, χρησιμοποιώντας έναν V12 κινητήρα. Σχετικά με τους σημερινούς κινητήρες που χρησιμοποιεί η εταιρεία ο Domenicalli δήλωσε: «Υπάρχουν ακόμα μεγάλες δυνατότητες για τον V12. Η σωστή προσέγγιση είναι να συνεχίσουμε με τους V10 και V12 να ικανοποιούμε τους πελάτες μας και να πάμε στην ηλεκτροκίνηση όταν θα είμαστε πραγματικά έτοιμοι, την κατάλληλη στιγμή».

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι όπως είχε δηλώσει και νωρίτερα μέσα στην χρονιά ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας, Federico Foschini, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πελάτες της Lamborghini για υβριδικά super cars. «Αυτοί που αγοράζουν από εμάς το κάνουν για την δύναμη και την απόδοση των αυτοκινήτων μας. Για αυτό και αποφασίσαμε να διατηρήσουμε τον V12 κινητήρα και στην επόμενη Aventador" είχε τονίσει.
 

SPRING SEAT
NISSAN