• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
5 φωτογραφίες »

Αφιερώνουμε ένα #memories στην μαεστρία των Ιταλών, εκείνων που έφεραν στον κόσμο της αυτοκίνησης την αδαμάντινη Lancia Delta HF Integrale.

Lancia Delta HF Integrale: Η «βασίλισσα» της αυτοκίνησης (+vids)

57.927 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/2/2020

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίας από την παρουσίαση της πρώτης Lancia Delta HF Integrale και ο μύθος γύρω από το όνομά της δε λέει να σβήσει. Για πολλούς ένα εκ των κορυφαίων μοντέλων που κατασκευάστηκαν ποτέ, για εμάς η βασίλισσα της αυτοκίνησης και των ειδικών διαδρομών. Ένα κείμενο «φόρος τιμής» στη μαεστρία των Ιταλών!

Αν υπάρχει ένα αυτοκίνητο που αγαπήθηκε όσο τίποτα άλλο διαχρονικά, αν υπάρχει ένα αυτοκίνητο που θα έχει πάντα μία θέση στο ονειρικό γκαράζ του κάθε petrolhead, αυτό είναι αναμφισβήτητα η θρυλική Lancia Delta Integrale. Ιταλική φινέτσα, αγωνιστικό DNA και πλήθος οπαδών που θα ζήλευε και η Ferrari F40. Σε αυτή τη σειρά των «memories» ανήκει κάθε αυτοκίνητο που θα θυμόμαστε όσα χρόνια κι αν περάσουν και σίγουρα η Delta Integrale βρίσκεται στην κορυφή αυτή της λίστας. Με τη φήμη των έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων κατασκευαστών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και με ειδικές εκδόσεις που σήμερα αλλάζουν χέρια σε μυστικές δημοπρασίες έναντι υπέρογκων ποσών, η Lancia Delta Integrale θα παραμείνει για πάντα ο «βασιλιάς» της αυτοκίνησης. Σε αυτό το «memories» θα θυμηθούμε τους λόγους που έχτισαν τον μύθο γύρω από το όνομά της, τις αγωνιστικές της επιτυχίες και τις κορυφαίες εκδόσεις που «σπάνε» τα κοντέρ σε κάθε δημοπρασία. Συνήθως αγαπάμε ότι δεν υπάρχει πλέον και η απουσία της Lancia από τα αυτοκινητιστικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια δημιουργεί μία επιπλέον νοσταλγία για αυτοκίνητα σαν κι αυτό.
 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια