Νέο Kia EV9 Concept με τρεις σειρές καθισμάτων
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέο Kia EV9 Concept με τρεις σειρές καθισμάτων

2.464 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2021)

Επίσημη πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες για το 2021 πραγματοποίησε το Kia EV9 Concept, δείχνοντας το επόμενο μεγάλο ηλεκτρικό SUV που θα προστεθεί στην γκάμα της κορεατικής μάρκας.

Το πλήρες ντεμπούτο του πραγματοποίησε όπως αναμένονταν το νέο πρωτότυπο της Kia με την ονομασία EV9. Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο χαρακτηρίζεται από boxy σχεδιασμό και έντονες γωνίες στο εξωτερικό, ενώ διαθέτει μινιμαλιστικό εσωτερικό όπου κυριαρχούν οι καμπύλες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Μοντέρνα σχεδίαση, κάμερες και ηλιακό πάνελ 

Ξεκινώντας με τις διαστάσεις να πούμε πως το πρωτότυπο έχει μήκος 4.930 χιλιοστά, πλάτος 2.055 χλστ., ύψος 1.790 χλστ. και μεταξόνιο 3.100 χλστ. Η Kia λέει ότι η εξωτερική σχεδίαση με τις αιχμηρές άκρες εμπνέεται από τα σχήματα των κρυστάλλων και των βράχων. Ως concept, έχει τα συνηθισμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όπως, μεγάλους τροχούς, πλαϊνές κάμερες αντί για καθρέπτες και φωτισμό υψηλής τεχνολογίας με LED που πλαισιώνουν την κλειστή μάσκα. Επίσης απουσιάζουν οι λαβές των θυρών αποκτώντας έτσι πιο κομψό προφίλ, ενώ διαθέτει μια τεράστια εξάγωνη ηλιοροφή.
 
Οι πίσω πόρτες ανοίγουν με την αντίθετη φορά απ' ότι έχουμε συνηθίσει στα περισσότερα αυτοκίνητα, ενώ ένα πολύ εντυπωσιακό στοιχείο είναι οι αναδιπλούμενες ράγες οροφής. Σύμφωνα με την μάρκα, μπορούν να μετακινούνται στην οροφή όταν δεν χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την αεροδυναμική. Κλείνοντας να σημειωθεί πως πάνω στο καπό η Kia έχει τοποθετήσει ένα ηλιακό πάνελ για να φορτίζει τις μπαταρίες όταν αυτό δεν συμβαίνει από κάποια πρίζα.
 

Τρεις σειρές καθισμάτων και 27άρα οθόνη

Στο εσωτερικό του EV9 λείπουν οι αιχμηρές άκρες από το εξωτερικό και δίνουν τη θέση τους στις καμπύλες. Ο οδηγός κοιτάζει μια οθόνη 27 ιντσών που διατρέχει περίπου τo μισό ταμπλό σε μήκος, την ίδια ώρα που οι σειρές των καθισμάτων είναι τρεις. Μάλιστα τα μπροστά καθίσματα στην καμπίνα μπορούν να περιστραφούν, ενώ αυτά της δεύτερης σειράς να αναδιπλωθούν δημιουργώντας έτσι ένα τραπέζι, ώστε οι επιβάτες της πρώτης σειράς με αυτούς της τρίτης να είναι πρόσωπο με πρόσωπο. Εναλλακτικά, τα καθίσματα της τρίτης σειράς μπορούν και αυτά να γυρίσουν, έτσι ώστε οι επιβάτες που κάθονται εκεί να μπορούν να κοιτάζουν προς τα έξω από το παρμπρίζ που βρίσκεται στην πόρτα του χώρου αποσκευών.
 
Για μεγαλύτερη βιωσιμότητα, η καμπίνα χρησιμοποιεί υλικά όπως ανακυκλωμένα δίχτυα για το δάπεδο. Επίσης τα καθίσματα περιέχουν υλικά από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και ανακυκλωμένες ίνες μαλλιού.
 

Αυτονομία 483 χιλ. και γρήγορη φόρτιση

Η Kia λέει ότι το EV9 θα μπορούσε να καλύψει ακόμα και 483 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση, ενώ έχει δυνατότητα φόρτισης 350 κιλοβάτ που του επιτρέπουν να φορτίσει από το 10 τοις εκατό σε 80 τοις εκατό σε 20 έως 30 λεπτά. Να σημειωθεί πως το crossover βασίζεται στην Electric Global Modular Platform (E-GMP).
 
Το μοντέλο παραγωγής του EV9 Concept θα βρίσκεται πιθανότατα στις αγορές το 2024.

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Kia!
-Μοντέρνα σχεδίαση, κάμερες αντί καθρέπτες και ηλιακό πάνελ για φόρτιση!
-Τρεις σειρές περιστρεφόμενων καθισμάτων και 27άρα οθόνη στο ταμπλό
-Αυτονομία 483 χιλ. και γρήγορη φόρτιση.
-Το 2024 το μοντέλο παραγωγής
Πως σου φαίνεται το ηλεκτρικό «στολίδι» της Kia;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
moto