• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Συμβουλές - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αστικές μετακινήσεις
Όριο ταχύτητας
Το όριο ταχύτητας μέσα στην πόλη είναι 50 χλμ./ώρα (εκτός εάν υπάρχει ειδική σήμανση). Ακόμα και αν αυτή η ταχύτητα φαίνεται μικρή για μερικούς δρόμους της πόλης, είναι αρκετά μεγάλη.
Επικίνδυνοι πεζοί
Στην Ελλάδα, οι περισσότεροι πεζοί έχουν την (κακή) συνήθεια να μη χρησιμοποιούν τις διαβάσεις. Έτσι οι οδηγοί, το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι να παρακολουθούν οποιοδήποτε άτομο βρίσκεται στην άκρη του πεζοδρομίου και να υποψιάζονται ότι θα προσπαθήσει να περάσει το δρόμο.
Οδηγοί ταξί
Η κίνηση με το αυτοκίνητό μας πίσω από Ταξί θα πρέπει να αποφεύγεται. Μία ξαφνική στάση για την επιβίβαση πελάτη μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη σύγκρουση των οχημάτων.
Οδηγοί Μοτοσυκλέτας
Η συνετή οδήγηση με συνεχή πληροφόρηση από τους καθρέφτες του αυτοκινήτου μας σίγουρα θα σώσει τη ζωή κάποιου αναβάτη. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ανοίγουμε τις πόρτες του οχήματός μας από την πλευρά του δρόμου. Ο μοτοσικλετιστής είναι σχεδόν αδύνατο να αντιδράσει και σπάνια έχει χώρο, ώστε να αποφύγει μία πόρτα που ανοίγει ξαφνικά μπροστά του.Αστικές μετακινήσεις

Οι περισσότεροι κάτοικοι των αστικών πόλεων οδηγούν το περισσότερο διάστημα μέσα σε αυτές. Γι αυτό λοιπόν, θα πρέπει να είναι θωρακισμένοι με αρκετή υπομονή αλλά και απόλυτη προσήλωση, αφού ακόμα και με χαμηλές ταχύτητες είναι εύκολο να συμβεί[...] 

Οδήγηση στην πόλη

Για πολλούς από εμάς, το να κινούμαστε στην πόλη είναι μάλλον πιο δύσκολο από την οδήγηση στην εθνική οδό. Και αυτό γιατί, οι κίνδυνοι και τα εμπόδια είναι απειράριθμα, τόσο από τα άλλα οχήματα όσο και όσο και από την κάκιστη οργάνωση του οδικ[...] 

Αστικές μετακινήσεις

Για πολλούς οδηγούς, οι ενδοαστικές μετακινήσεις φαντάζουν ως κάτι απλό και εύκολο, μιας και αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς τους. Μην ξεχνάμε όμως ότι, ακόμη και η οδήγηση στην πόλη προαπαιτεί απόλυτη συγκέντρωση και προσοχή.
Τα βασι[...] 

Αστικές μετακινήσεις

Το όριο ταχύτητας μέσα στην πόλη είναι 50 χλμ./ώρα. Βέβαια ακόμα και αυτή η ταχύτητα που κρίνεται μικρή, σε αρκετά σημεία της πόλης είναι μεγάλη και η τήρηση του ορίου δεν θα προστατέψει τους εμπλεκόμενους σε περίπτωση ατυχήματος. Άρα το όριο είναι σχετικό και το προσαρμόζουμε (μειώνουμε) ανάλογα με τις συνθήκες.