Το 2ης γενιάς Qashqai είναι και το πρώτο μοντέλο της Nissan, που φέρει κινητήρα βενζίνης μικρής χωρητικότητας (1,2 λτ.) με turbo.

Στο εσωτερικό του, το νέο Qashqai ξεχωρίζει για την high-tech εικόνα του και την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής.

Όπως και στην προηγούμενη γενιά του, έτσι και το νέο Qashqai έχει εξελιχθεί με βάση τα δεδομένα της Ευρώπης, ενώ κατασκευάζεται στη Μεγάλη Βρετανία.

Νέο Nissan Qashqai: Το πρώτο Nissan με μικρό turbo κινητήρα

24.714 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/4/2014

Ηνέα γενιά του Qashqai μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά, ωστόσο το μεγάλο νέο για τη Nissan είναι ότι για πρώτη φορά παρουσιάζει στην Ευρώπη ένα μοντέλο με μικρό turbo κινητήρα. Πρόκειται για το νέο 1,2 turbo βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού (DIG-T) των 115 ίππων, ο οποίος έρχεται για να συνδυάσει τις πολύ καλές επιδόσεις, με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (5,6 λτ./100 χλμ.). Παράλληλα με αυτόν τον κινητήρα, η γκάμα του νέου Qashqai απαρτίζεται και από δύο πολύ αξιόλογους diesel κινητήρες, τους 1,5 και 1,6 dCi με τους 110 και 130 ίππους, αλλά και την αρκετά οικονομική κατανάλωση (ο πρώτος δεν «πληρώνει» και τέλη κυκλοφορίας). Στα χαρακτηριστικά του νέου Qashqai ξεχωρίζει και η σημαντική βελτίωση στην αεροδυναμική του, αφού πλέον ο αεροδυναμικός συντελεστής μειώνεται στο cd:0,32 από cd: 0,36, με πολλά οφέλη σε κατανάλωση, θόρυβο και απόδοση. Στο κομμάτι της τιμής, η έκδοση του Nissan Qashqai με το νέο 1,2 DIG-T βενζινοκινητήρα διατηρεί σε πολύ καλά επίπεδα τις τιμές του, αφού κοστίζει από 17.150 ευρώ με καλό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Qashqai: Μια ιστορία πρωτοπορίας
Πριν από 7 χρόνια, η Nissan με την πρώτη γενιά Qashqai άλλαξε τα δεδομένα στα crossover τολμώντας να παρουσιάσει ένα μοντέλο του είδους στη μικρομεσαία κατηγορία. Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με βάση τα δεδομένα της Ευρώπης, ενώ από την πρώτη στιγμή έγινε εμπορική επιτυχία, καταφέρνοντας να συμπληρώσει μέχρι και τα τέλη του 2013, 1.500.000 πωλήσεις στην Ευρώπη. Μάλιστα, την επιτυχία αυτή του Qashqai εκμεταλλεύτηκε η Nissan περαιτέρω στα crossover, εντάσσοντας στη γκάμα από το 2010 και το μικρότερο Juke.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ