5 φωτογραφίες »

Tο νέο ντιζάιν του 5008 είναι σύμφωνο με τα πιο πρόσφατα σχεδιαστικά πρότυπα της Peugeot.

Ανανεωμένο Peugeot 5008

6.094 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2020)

Η Peugeot φρεσκάρει αισθητικά το μεγαλύτερο SUV της, το 5008, χαρίζοντάς του νέο πρόσωπο και περισσότερη τεχνολογία στην καμπίνα. Μάθετε τι αλλαγές κρύβει το ανανεωμένο Peugeot 5008, που προσφέρεται και ως 7θέσιο.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος, το ντιζάιν του 5008 είναι σύμφωνο με τα πιο πρόσφατα σχεδιαστικά πρότυπα της Peugeot, κάτι που φαίνεται στα LED φώτα ημέρας που εκτείνονται πολύ χαμηλά στον προφυλακτήρα, θυμίζοντας τόσο τα 508 και 208 όπως και το μικρότερο crossover 2008.
 
Μία άλλη προφανής αλλαγής είναι η υιοθέτηση μιας σημαντικά μεγαλύτερης μπροστινής μάσκας χωρίς πλαίσιο και επεκτείνεται κάτω από τους ανασχεδιασμένους προβολείς. Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε πως το λογότυπο «5008» έχει προστεθεί πάνω από το εταιρικό λογότυπο για να αντικατοπτρίζει τη νέα τάση της μάρκας. Κλείνοντας με το εξωτερικό πρέπει να αναφερθούμε στα οπίσθια φωτιστικά σώματα τα οποίο είναι πλέον Full LED.
 
Να σημειωθεί πως τα μοντέλα GT και GT Pack διαθέτουν το δικό τους σχέδιο στη μάσκα, ενώ στην περίπτωση του δεύτερου υπάρχουν και 19άρες ζάντες. Αμφότερες οι εκδόσεις μπορούν προαιρετικά να είναι εξοπλισμένες με το πακέτο Black που φέρνει μια ποικιλία από σκούρες πινελιές στο εξωτερικό.
 
Μπαίνοντας στην καμπίνα του 5008 αντιλαμβάνεται κανείς τον hi-tech προσανατολισμό της γαλλικής φίρμας. Το μεγαλύτερο SUV της Peugeot εφοδιάζεται με την αναβαθμισμένη οθόνη αφής 10 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που συνδυάζεται με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών. Φυσικά το 5008 θυμίζουμε πως διαθέτει και την επιλογή μία τρίτης σειράς δύο καθισμάτων, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί αλλά και να διπλωθεί αν κριθεί αναγκαίο.
 
Οι διαθέσιμες τεχνολογίες είναι πολλές και η γκάμα μεγάλη σε έκταση ξεκινώντας από το προσαρμοζόμενο cruise control με stop and go και φτάνοντας έως το Night Vision, το οποίο μπορεί έχει τη δυνατότητα μέσα στη νύχτα να ανιχνεύει πεζούς ή ζώα που βρίσκονται 200-250 μέτρα μακριά. Παράλληλά η σουίτα των χαρακτηριστικών ασφαλείας περιλαμβάνει το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας.
 
Στους κινητήρες το ανανεωμένο 5008 θα διατίθεται με τον 3κύλινδρο τούρμπο PureTech κινητήρα 1,2 λίτρων (130 ίππους), ενώ παρών θα είναι και ο 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων (180 ίππους) που συνδυάζεται μόνο με αυτόματο κιβώτιο. Στο diesel το ανανεωμένο Peugeot 5008 μπορεί να εξοπλιστεί με το 4κύλινδρο 1,5 λίτρων μοτέρ που παράγει 130 ίππους σε χειροκίνητες και αυτόματες εκδόσεις, όπως και ο 1,2 κινητήρας βενζίνης. Επιπλέον υπάρχει και ο 2λιτρος 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας BlueHDi με 180 ίππους και συνεργαζόμενος με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.
 
Το ανανεωμένο Peugeot 5008 θα βρίσκεται προς πώληση στις Ευρωπαϊκές αγορές μέχρι το τέλος του 2020, ενώ στη χώρα μας αναμένεται με το νέο έτος.

Mercedes
test center