Το ντεμπούτο της νέας Mercedes E-Class αναμένεται να γίνει το 2015, ώστε αρχές του 2016 να λανσαριστεί (κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα).

Στο πίσω μέρος, οι κολώνες της νέας E-Class «πέφτουν» λιγότερο κάθετα -σε σχέση με το παρελθόν- πάνω στο πορτ-μπαγκάζ, ώστε να δώσουν μια αίσθηση από 4θυρα κουπέ μοντέλα. (κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα).

Τα «χνάρια» της μικρότερης C-Class φαίνεται ότι θα ακολουθήσει η νέα Mercedes E-Class (κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα).

Αποκλειστικό: Η νέα Mercedes E-Class με έως 510 ίππους

5.828 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2014)

Μεγαλύτερη και πιο ελαφριά από την υπάρχουσα θα είναι η νέα γενιά της Mercedes E-Class που θα κάνει πρεμιέρα το 2015, ενώ θα εφοδιάζεται από μια μεγάλη γκάμα κινητήρων με την έκδοση AMG να φέρει τον 4λιτρο V8 με έως 510 άλογα.

Τα «χνάρια» της μικρότερης C-Class φαίνεται ότι θα ακολουθήσει η νέα Mercedes E-Class, η μεγάλη λιμουζίνα της γερμανικής μάρκας, καθώς οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι θα πατά στην ίδια πισωκίνητη πλατφόρμα με τη μεσαία λιμουζίνα, τη νέα MRA, ενώ η καινούργια E-Class θα είναι ακόμη πιο επιβλητική, από την παρούσα γενιά και με μεγαλύτερες διαστάσεις. Επιπλέον, από τις κατασκοπευτικές, αποκλειστικές, ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες που εξασφαλίσαμε διαπιστώνουμε ότι η νέα πολυτελής E-Class διαθέτει all-led προβολείς, δυναμικούς προφυλακτήρες, αλλά και τη χαρακτηριστική γρίλια της Mercedes, με το αστέρι πάνω στο καπό. Παράλληλα, βλέπουμε στο πίσω μέρος ότι οι κολώνες «πέφτουν» λιγότερο κάθετα -σε σχέση με το παρελθόν- πάνω στο πορτ-μπαγκάζ, ώστε να δώσουν μια αίσθηση από 4θυρα κουπέ μοντέλα.

Αναφορικά τώρα με τα μηχανικά σύνολα της νέας E-Class, το νέο μοντέλο θα φέρει 6κύλινδρα μοτέρ με διάταξη σε σειρά (και όχι σε διάταξη V). Έτσι θα δούμε τον twin turbo 6κύλινδρο κινητήρα απόδοσης 367-435 ίππων. Επιπλέον, το νέο diesel μοτέρ των 2,9 λτ., απόδοσης 313-400 ίππων θα ενταχθεί πιθανότατα στις επιλογές. Επίσης, στην κορυφή της γκάμας -στην έκδοση AMG (δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί το ακριβές όνομά της)- θα υπάρχει ο νέος V8 4,0 λτ. που προέρχεται από τις Mercedes-AMG GT & Mercedes-AMG C63 και παράγει έως 510 ίππους. Παράλληλα, η νέα Mercedes E-Class αναμένεται και σε έκδοση plug-in hybrid, με το υβριδικό σύστημα να περιλαμβάνει έναν 2λιτρο diesel 4κύλινδρο κινητήρα 211 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 122 ίππων. Όσο για το κιβώτιο μετάδοσης της κίνησης, στη νέα γενιά της E-Class θα είναι διαθέσιμο και το νέο 9G-TRONIC αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων.

Τέλος, το ντεμπούτο της νέας Mercedes E-Class αναμένεται να γίνει προς το τέλος του 2015 σε κάποιο από τα επίσημα Σαλόνια Αυτοκινήτου, ώστε αρχές του 2016 να λανσαριστεί στις αγορές το νέο μεγάλο γερμανικό μοντέλο.

Hyundai
vw