24 φωτογραφίες »

Audi Q2 Vs Peugeot 2008

156.995 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2021)

Η ελίτ των B-SUV: Aν θέλετε κάτι πιο «εκλεκτό» από τα συνηθισμένα, με premium εικόνα και χαρακτήρα στην κατηγορία των compact SUV, τα Audi Q2 και Peugeot 2008, έχουν πολλά να σας πουν.


Η κατηγορία των compact SUV δεν διαθέτει πολλές επιλογές στο premium παρακλάδι της, αντίθετα με ότι συμβαίνει στα C-SUV. Στην παρούσα φάση ουσιαστικά οι προτάσεις με τέτοιο χαρακτήρα είναι δύο από τον όμιλο PSA (DS 3 Crossback και Peugeot 2008), την BMW-MINI με το Countryman και φυσικά την Audi με το Q2. Εμείς συγκρίνουμε το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της κατηγορίας Peugeot 2008 με το αντίστοιχα premium Αudi Q2 το οποίο διατίθεται πλέον στην ανανεωμένη του «μορφή». Πρόκειται έτσι για μια μάχη των «γαλαζοαίματων» της κατηγορίας με το καθένα από τα μοντέλα να πρεσβεύει το premium ύφος του με διαφορετικό τρόπο αλλά και απόλυτα ξεκάθαρο. Ας τα δούμε σε όλους τους τομείς.

Εμφάνιση: Ακόμα πιο όμορφο το Q2, αξεπέραστο το 2008 
Η αισθητική ανανέωση του Audi Q2 του χαρίζει έναν πιο διακριτό ρόλο μέσα στην «Q» οικογένεια των SUV μοντέλων της Audi, προβάλλοντας ένα πιο καλαίσθητο συνολικά αποτέλεσμα. Αυτό χαρακτηρίζεται και πάλι από μυώδεις γωνίες και έντονες ακμές που διατηρούν έτσι ακμαία την δυναμική του, ενώ η νέα μάσκα εμπρός και τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον premium χαρακτήρα του. To Peugeot 2008 από την άλλη διαθέτει την αισθητική ταυτότητα που του επιτρέπει να παραμείνει επίκαιρο για πολύ καιρό και είναι σήμα κατατεθέν για τα δεδομένα της κατηγορίας. Είναι εντυπωσιακά δυναμικό μέσω των μεγάλων έντονων επιφανειών του και των λεπτομερειών της σχεδίασής του, καταφέρνοντας να συνδυάζει αυτή του την δυναμική με τον premium χαρακτήρα σε ένα απόλυτα επιβλητικό σύνολο. 

Εσωτερικό-Χώροι: Ποιοτικότερο το Q2, καλύτερο σε εικόνα και χώρους το 2008 
Το εσωτερικό των δύο αυτοκινήτων είναι premium τόσο σε σχεδίαση και διάκοσμο όσο και σε ποιότητα υλικών και κατασκευής και αυτό είναι κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό. Το Audi Q2 «φρέσκαρε» ελάχιστα την αισθητική του αλλάζοντας τους αεραγωγούς και τον επιλογέα αλλά του πρόσθεσε και νέα συστήματα άνεσης και υποβοήθησης, διατηρώντας παράλληλα τον high-tech αέρα του και το κορυφαίο του ποιοτικά επίπεδο στο ακέραιο. Το 2008 κερδίζει και πάλι τη μάχη του «μολυβιού» αφού και στο εσωτερικό του η σχεδίαση είναι «όλα τα λεφτά». Προχωρημένο μοτίβο, με high tech στοιχεία και ξεχωριστές πινελιές διαμορφώνουν ένα από τα πιο ιδιαίτερα και καλοφτιαγμένα εσωτερικά της αυτοκίνησης σήμερα. Στις πλουσιότερες εκδόσεις τις εντυπώσεις κλέβει ο 3D ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ σε όλες η ποιότητα των υλικών θα καλύψει και τον πιο δύσπιστο για την κατασκευή του. Το Peugeot 2008 έχει τέλος και το προβάδισμα στους χώρους παρουσιάζοντας καλύτερα επίπεδα τόσο για τους 4 επιβάτες όσο και τις αποσκευές τους (σ.σ. με 434 διαθέσιμα λίτρα έναντι 405 του Q2).

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

OPEL NEA MONTELA
test center