Στο μικροσκόπιο του AutoTρίτη μπαίνουν τα Peugeot 3008, VW Tiguan και BMW X1.

ΒΜW X1 vs Peugeot 3008 VS VW Tiguan

242.154 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2017)

Tα νέα crossover της Peugeot και της Volkswagen επιχειρούν το μεγάλο βήμα να περάσουν στην όχθη των premium. Εκεί τα περιμένει μια παραδοσιακή και αναγνωρισμένη δύναμη, η BMW X1. Είναι σε θέση να σταθούν δίπλα στο σημείο αναφοράς της κατηγορίας;

Η BMW Χ1 δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού αν και η μικρότερη της οικογένειας X της BMW, δεν κάνει καμία έκπτωση σε θέματα ποιότητας και premium χαρακτήρα αποτελώντας θα λέγαμε το σημείο αναφοράς στον τομέα των μικρομεσαίων crossover. Η Peugeot γλυκοκοιτάζει από καιρό το premium κομμάτι σε όλες τις κατηγορίες, με το 3008 να «σφραγίζει» ουσιαστικά το εισιτήριό της για να εισέλθει στην λίγκα αυτή. Σημαντικά βήματα προς αυτή την κατηγορία έκανε και η Volkswagen με το νέο Tiguan αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τον premium χαρακτήρα του στην τελευταία του γενιά. Σε μια κατηγορία που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος σε εμπορικό επίπεδο, τα premium αυτοκίνητα αυτής καταφέρνουν κάτι το μοναδικό. Βρίσκονται σε πολύ υψηλές θέσεις, με την Χ1 στη χώρα μας να είναι 2η σε πωλήσεις μετά το Nissan Qashqai και το Tiguan στην 4η θέση πίσω από την…Mercedes GLA.

Eμφάνιση: Eντυπωσιακό το 3008, δυναμική η X1
Η δεύτερη σημαντική «μάχη» των 3 αυτοκινήτων είναι η εμφάνιση. Ως premium η διαφορετικότητα πρέπει να υφίσταται και με βάση αυτή το Peugeot 3008 δεν έχει αντίπαλο. Οι σχεδιαστές της Peugeot «πάντρεψαν» ιδανικά τον δυναμισμό με την εκλεπτυσμένη αισθητική προσδίδοντας στο 3008 μια upper class φινέτσα και επιβλητικό χαρακτήρα. Σχεδιαστικά, η X1 ακολουθεί τη λογική της σχεδίασης των Χ crossover μοντέλων της BMW και σίγουρα ασκεί τη δική της ιδιαίτερη γοητεία με κύριο χαρακτηριστικό της τον δυναμισμό. 
Το VW Tiguan από την άλλη, αν και είναι σημαντικά πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά, όντα καλαίσθητο και δυναμικό, συγκριτικά είναι πιο συντηρητικό έναντι των άλλων δύο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

VW LEASEPRO
test center