H Mustang Shelby GT500.

Δεν «πατάει» Ευρώπη η Mustang Shelby GT500

2.771 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2019)

Το πιο ισχυρό street-legal αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει η Ford δεν θα διατεθεί στην Ευρώπη. Για ποιους λόγους όμως;


Το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις εκπομπές ρύπων που πρέπει να παράγουν τα νέα αυτοκίνητα και οι απαγορεύσεις που φαίνεται πως εφαρμοστούν σε μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης σε μια σειρά από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες φαίνεται πως απομακρύνουν το ενδεχόμενο να δούμε την Mustang Shelby GT500 στην Γηραιά Ήπειρο.

O ίδιος ο Jim Ownes, υπευθυνος Μarketing της Ford Performance, όταν ρωτήθηκε σε ποιες αγορές θα διατεθεί το πιο ισχυρό street-legal αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει η Ford, αποκρίθηκε λέγοντας: «Στην Βόρεια Αμερική, το Μεξικό και στη Μέση Ανατολή». Αυτό σημαίνει πως η πιο ισχυρή Mustang που θα μπορούν να προμηθευτούν οι Ευρωπαίοι θα είναι είτε η GT είτε η Bullitt που προσφέρει λίγα παραπάνω άλογα και πιο ξεχωριστό εξοπλισμό.

Το μοτέρ που καθιστά απαγορευτική την παρουσία της Shelby GT500 στην Ευρώπη είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος με κομπρέσορα 5,2 λίτρων V8 κινητήρας από αλουμίνιο φτιαγμένος «στο χέρι» απόδοσης 760 ίππων και 847 Νm ροπής που συνεργάζεται με ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για να στέλνεται η κίνηση αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Η Ford κάνει λόγο πως το κιβώτιο είναι τόσο ικανό που μπορεί να αλλάζει σχέση μέσα σε 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου ενώ γνωστοποιεί πως το μοντέλο θα έχει διαθέσιμα μια σειρά από οδηγικά modes για τον απλό δρόμο, την πίστα αλλά και τους αγώνες drag!

 Όσον αφορά τις επιδόσεις, λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί αφού η Ford αποκάλυψε μόνο πως το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε περίπου 3 δευτερόλεπτα και ότι το 0-400 μέτρα θα γίνεται σε λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα.
 

Toyota
moto