H νέα γενιά του Α4 έχει την κωδική ονομασία Β10.

Προτίμησε την ποιότητα από τα λεφτά η Αudi

13.138 Επισκέψεις στο άρθρο (7/8/2019)

Μπροστά στο δίλημμα μεγαλύτερη ποιότητα ή περισσότερα κέρδη η Audi προτίμησε την πρώτη επιλογή για το νέας γενιάς Α4. Διαβάστε τι και πως.

Mπορεί η Audi προσφάτα να ανανέωσε σχεδόν όλη την γκάμα του Α4, ωστόσο στο Ingolstadt έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται πάνω στην γενιά του μεγαλύτερου best-seller τους που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2022 ή το 2023.

Η γερμανική premium μάρκα φαίνεται πως πριν από λίγο καιρό ήρθε μπροστά σε ένα δίλημμα για το ποια πλατφόρμα θα είναι αυτή που θα χρησιμοποιηθεί για την νέα γενιά. Από την μια, υπήρχε η επιλογή να συνεχίσει να βασίζεται πάνω στο MLB δάπεδο (θεωρείται ως η πιο premium πλατφόρμα στην οποία στηρίζονται τα κορυφαία σε πολυτέλεια μοντέλα της Audi αλλά και η Porsche Macan) αλλά υπήρχε και η άποψη πως εάν το νέο A4 μεταφερθεί πάνω στην πλατφόρμα πολυεργαλείο MQB, η Audi θα μπορούσε να εξοικονομήσει ακόμα και 1 δις δολάρια σε βάθος χρόνου. Τελικά, η Audi επέλεξε την πρώτη επιλογή πιθανώς σκεπτόμενη πως, εάν το νέο A4 βασιστεί στην mainstream ΜQB πλατφόρμα, τόσο το best-seller της όσο και η εικόνα της ως premium μάρκα ίσως υπόστουν σημαντικό πλήγμα.

H νέα γενιά του Α4 έχει την κωδική ονομασία Β10 και σύμφωνα με εκπρόσωπο της μάρκας, η σχεδίαση του θα είναι πολύ πιο δυναμική σε σχέση με το παρελθόν και θα θυμίζει «ένα πιο μικρό και σπορ Α6». Μάλιστα, έκανε λόγο πως η εμφάνιση του είναι τόσο εντυπωσιακή που ακόμη και τα υψηλόβαθμα στελέχη της μάρκας έμειναν άναυδα.

Σε άλλα νέα από την Audi, δυσοίωνο είναι το μέλλον για τα Α5 Coupe, Cabrio και Sportback και το Α7 Sportback, αφού η μάρκα θέλει να αντικατασταθούν από ένα καινούριο 5θυρο μοντέλο.

Mercedes
test center