Το 6άρι ήταν το τελευταίο Mazda που είχε μπει για δοκιμή στο πρόγραμμά μας ύστερα από την επαναδραστηριοποίηση της μάρκας στην Ελλάδα

Aνέκαθεν ήταν ένα μοντέλο που μας άρεσε και είχαμε αγαπήσει εξαιτίας της ποιότητας κατασκευής του, της εμφάνισης, της οδηγικής συμπεριφοράς, της προσοχής στην λεπτομέρεια, της φιλοσοφίας γενικότερα της μάρκας σε κάθε του πτυχή.

Δοκιμή: Νέο Mazda 6

110.695 Επισκέψεις στο άρθρο (3/11/2019)

Έχει τον τρόπο του: Η επαφή με το 6άρι της Mazda μας έκανε να πούμε ότι «ευτυχώς δεν είναι όλα μια από τα ίδια». Το Mazda 6 αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση, με το δικό της ιαπωνικό χαρακτήρα.


What is new
- 2,2 λτ. diesel με 184 άλογα
- Καίει 8,4 λτ./100 χλμ.
- Από 46.078 ευρώ με πλούσιο εξοπλισμό

Το 6άρι ήταν το τελευταίο μοντέλο της γκάμας της Mazda που είχε μπει για δοκιμή στο πρόγραμμά μας ύστερα από την πρόσφατη επαναδραστηριοποίηση της μάρκας στην Ελλάδα, όμως το ενδιαφέρον μας -και- για αυτό παρέμενε ζωντανό. Βλέπεις, ανέκαθεν ήταν ένα μοντέλο που μας άρεσε και είχαμε αγαπήσει εξαιτίας της ποιότητας κατασκευής του, της εμφάνισης, της οδηγικής συμπεριφοράς, της προσοχής στην λεπτομέρεια, της φιλοσοφίας γενικότερα της μάρκας σε κάθε του πτυχή. Αυτές οι αξίες έχουν διατηρηθεί και ενισχυθεί στη νέα γενιά και στα υπόλοιπα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας, πράγμα που μόνο θετικές εντυπώσεις αφήνει…

Και έτσι ερχόμαστε στην περίπτωση του μοντέλου της δοκιμής μας. Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση της γκάμας με τον 2,2 Skyactiv Diesel (ο μοναδικός diesel στην γκάμα) που αποδίδει 184 ίππους, συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο 6άρι κιβώτιο και κοστίζει από 46.078 ευρώ (στην υπερπλήρη έκδοση Revolution Top καθώς υπάρχει και η Takumi Plus με «τα πάντα όλα», βλ. κλιματιζόμενα καθίσματα, και 48.004 ευρώ).

Ξεκάθαρα, τα λεφτά δεν είναι λίγα και με αυτά ή λιγότερα χρήματα μπορείς να πάρεις μια BMW 320d ή μια Mercedes C 300 de που σημαίνει ότι από τα πρώτα κιόλας μέτρα ο δρόμος του Mazda 6 είναι ανηφορικός… Για να τα καταφέρει επομένως πρέπει να προβάλει κάτι το διαφορετικό και ιδιαίτερο. Πάμε να δούμε.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

NEO TRANSPORTER
test center