2 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Mercedes C 200

98.626 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2020)

Μπορεί τα SUV να κυριαρχούν όμως όταν πρόκειται για premium προτάσεις, το σεντάν σχήμα έχει την απόλυτη γοητεία και ισορροπία του κλασικού. Ας δούμε το παράδειγμα της ανανεωμένης C-Class την οποία δοκιμάζουμε εδώ.


Γεμίσαμε SUV βρε παιδί μου! Σηκώθηκαν όλα τα αμαξώματα μερικούς πόντους και έκλεψαν τις καρδιές όλων των υποψήφιων αγοραστών και οδηγών. Και έχουμε συνεχώς αφορμές για να βλέπουμε στην πράξη ότι, αυτή η μαζική μεταστροφή (η οποία φυσικά δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, κάθε άλλο μάλιστα) αδικεί μια σειρά από κλασσικά σχήματα. Το βλέπουμε όταν δοκιμάζουμε ένα οικογενειακό μικρομεσαίο με πεντάθυρο χάτσμπακ σχήμα. Το βλέπουμε κι εδώ, σε ένα κλασσικό σεντάν της μεσαίας πολυτελούς κατηγορίας, όπως είναι η C-Class. Αναφερόμαστε στο σύμβολο της Mercedes-Benz, το δημοφιλέστερό της αυτοκίνητο. Ναι, ακόμα και τώρα.

Οι σχεδιαστικές γραμμές ρευστές, χυτές, το πίσω άκρο αισθητό οπτικά αλλά όχι ιδιαίτερα μακρύ και αντίστοιχα εμπρός, ένα καπό ευθύγραμμο και επιβλητικό. Στο πλαίσιο της πιο πρόσφατης ανανέωσης τοποθετούνται και τα εντυπωσιακά LED της «δικής μας» C 200, τα οποία είναι έξτρα και αξίζουν τον κόπο, χωρίς να αποτελούν όμως το «ταβάνι» της εξοπλιστικής λίστας. Υπάρχουν και τα Multibeam LED τα οποία είναι ακόμα πιο περίτεχνα και ικανά. Η τεχνολογία εξάλλου ορίζει και το ντιζάιν πλέον. Όπως οι οθόνες δίνουν το στίγμα του κάθε εσωτερικού έτσι και τα φώτα εμπρός και πίσω διαμορφώνουν την αύρα ενός μοντέλου χάρη στην ελευθερία και τα μέσα που δίνουν στους σχεδιαστές.

Κοιτώντας την ανανεωμένη C-Class, αντιλαμβάνεται κανείς ότι, όντως, καλό είναι να έχουμε σχήματα τα οποία πηγαίνουν την αυτοκινητοβιομηχανία κάποια βήματα πιο πέρα και την εξελίσσουν, με νεωτερισμούς, προσθήκες και συνδυασμούς από διάφορες κλάσεις. Υπάρχουν δύο τρία αρχικά μοτίβα όμως. Κάποιες «μήτρες» οι οποίες δύσκολα θα χάσουν. Ακριβώς μια τέτοια φιλοσοφία, αυτήν της μεσαίας μπερλίνας υπηρετεί η C-Class και αν τη ζήσεις, δύσκολο να μην τη συμπαθήσεις.

Και αν δει κανείς τις τιμές και τα 41.087 ευρώ από τα οποία ξεκινά η C 200 με τις ηλεκτρικές βοήθειες, θα αγαπήσει πιο εύκολα τους κλασικούς. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
moto